Kreatywny sugarcrafting: Masa cukrowa to podstawa
W tym artykule chce skupić się szczególnie na osobach, które rozpoczynają swoją drogę w artystycznej dekoracji cukierniczej, oraz tych, którzy być może właśnie teraz odkrywają nową pasję.
W tym artykule chce skupić się szczególnie na osobach, które rozpoczynają swoją drogę w artystycznej dekoracji cukierniczej, oraz tych, którzy być może właśnie teraz odkrywają nową pasję.
Sezon jesienno-zimowy to czas przypraw korzennych, karmelu i... CZEKOLADY! Dlatego też temu produktowi dedykujemy kolejne wydanie specjalne - Tajniki czekolady. Autorskie receptury, wywiady z mistrzami czekolady, inspiracje, trendy oraz porady technologiczne - to wszystko w znajdziecie w numerze!
Charakteryzuje się specyficznym korzennym aromatem, miodowym smakiem, ma jasnozłotą barwę i jest wilgotny. Kojarzy się głównie z Bożym Narodzeniem, ale jest jednym z ulubionych ciast na różne świąteczne okoliczności.
W tym materiale znajdziecie przegląd najróżniejszych wariacji ciasta drożdżowego, które z powodzeniem można prowadzić zarówno do menu piekarni, jak też cukierni.
A wraz z nimi w kolejnych miastach zagoszczą wystawcy, warsztaty, pokazy, prelekcje, a także konkurs tortów.
Klienci piekarni i cukierni są na Facebooku. Coraz więcej firm dostrzega ten potencjał – nawet małe lokalne biznesy opierają swoje działania reklamowe na tym portalu społecznościowym. Czy to dobre rozwiązanie? Zdecydowanie tak!
Prężnie działająca firma to zgrany zespół, plan marketingowy i świetny produkt. By ten powstał potrzeba również nowoczesnych maszyn do piekarni, do cukierni, które usprawnią produkcję i odciążą pracowników. Specjalnie dla Was zebraliśmy rzetelny przegląd asortymentu piekarni i cukierni czołowych producentów roku 2021.
Okazuje się, że preparaty grzybowe coraz częściej stosuje się w medycynie, ale też i jako dodatek do żywności funkcjonalnej. Czy sprawdzą się w sektorze piekarskim i cukierniczym?
W ciągu blisko 10 lat funkcjonowania naszego wydawnictwa i po wielu publikacjach branżowych zdecydowaliśmy się na dalszy krok - już niebawem ukaże się nasz nowy tytuł, tym razem skierowany do konsumenta! Zapraszamy do współpracy!
Oglądając dzieła mistrzów cukierniczych albo nawet gospodyń domowych, rzadko zastanawiamy się nad tym, ile czasu, umiejętności i ukrytych kosztów kryją w sobie te słodkości. Patrząc na wprawione ręce, wydaje nam się, że to proste i szybko osiągalne.