Winna tabliczka
O ziarnie kakao, które zostało odkryte w Paryżu, a potem wędrowało z Peru do Kazimierza Dolnego i upiło się różowym winem, dając w efekcie bardzo wyjątkową tabliczkę bean-to-bar - czytajcie wyjątkowy reportaż.
O ziarnie kakao, które zostało odkryte w Paryżu, a potem wędrowało z Peru do Kazimierza Dolnego i upiło się różowym winem, dając w efekcie bardzo wyjątkową tabliczkę bean-to-bar - czytajcie wyjątkowy reportaż.
Chcesz podzielić się swoją wiedzą, doświadczeniem i autorskimi recepturami? Wydaj swoją publikację z Mistrzem Branży. Zapewnimy fachową pomoc w każdym aspekcie!
Staranne wykonanie, nieszkodliwy materiał, wytrzymałość – to cechy, które składają się na jakość formy. Jej wytworzenie wymaga czasu i wiedzy, dlatego koszt dobrego produktu często jest znacznie wyższy niż tego przeciętnego. Ale to produkt warty tej ceny, przekonuje bezkompromisowa Monika Korzeniewska...
Projektowanie komunikacji z klientem w oparciu o wartości
...czyli rzecz o staropolskim zamiłowaniu do jedzenia i ułańskiej fantazji w tworzeniu pieczywa. Będzie o tym, dlaczego bliżej nam do amerykańskiego grillowania niż angielskiego pikniku. Jak zmieniło się biesiadowanie Polaków i ile w nas zostało ze szlacheckiej swady?
Green Caffè Nero podjął nowe wyzwanie w nowej rzeczywistości. Od teraz niesprzedane w danym dniu świeże produkty będzie można znaleźć w aplikacji Too Good To Go, w formie pysznych paczek – niespodzianek. Bagietki, kanapki, ciasta i ciasteczka, a także quiche i sałatki trafią do Pogromców Marnowania Jedzenia.
Już od drugiej połowy czerwca rusza kolejna edycja bezpłatnych szkoleń dla piekarzy: „Warsztaty dla piekarzy: żyto, zboża pradawne i bezglutenowe. Światowe trendy dla pieczywa najwyższej jakości." Przed Wami 6 dwudniowych szkoleń, które poprowadzi mistrz piekarski Wiesław Kucia w słynnej Szkole Artystycznej w Lublinie!
Miały być śluby i wesela, tymczasem cała branża została pogrzebana. Jak radzą sobie w czasie epidemii pracownie tortów i pierników ściśle związane z wielkimi uroczystościami? Czy realizowane są złożone wcześniej zamówienia? I czy wiemy, kiedy sytuacja się zmieni?
Powolne odmrażanie gospodarki stało się faktem. Znoszone są kolejne ograniczenia, coraz więcej firm wznawia funkcjonowanie, a zatrudnieni wracają do pracy. Oznacza to przyspieszenie w tradycyjnym handlu. Najprawdopodobniej nie będzie to powrót do normalności sprzed pandemii.
Teraz, gdy wprowadzono poważne ograniczenia w ruchu, w tym w sprzedaży detalicznej, w równym stopniu dotyczące sklepów z pieczywem i ciastami, nadszedł czas na myślenie kreatywne i zastanowienie się nad uruchomieniem innych sposobów dystrybucji.