Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Skuteczne działania na Facebooku – cz. 1

    Skuteczne działania na Facebooku – cz. 1

    Klienci piekarni i cukierni są na Facebooku. Coraz więcej firm dostrzega ten potencjał – nawet małe lokalne biznesy opierają swoje działania reklamowe na tym portalu społecznościowym. Czy to dobre rozwiązanie? Zdecydowanie tak!

    Więcej

  • Przegląd rynkowy maszyn, urządzeń i wyposażenia 2021

    Przegląd rynkowy maszyn, urządzeń i wyposażenia 2021

    Prężnie działająca firma to zgrany zespół, plan marketingowy i świetny produkt. By ten powstał potrzeba również nowoczesnych maszyn do piekarni, do cukierni, które usprawnią produkcję i odciążą pracowników. Specjalnie dla Was zebraliśmy rzetelny przegląd asortymentu piekarni i cukierni czołowych producentów roku 2021.

    Więcej

  • Nadchodzi #FOODie - nowy tytuł naszego wydawnictwa

    Nadchodzi #FOODie - nowy tytuł naszego wydawnictwa

    W ciągu blisko 10 lat funkcjonowania naszego wydawnictwa i po wielu publikacjach branżowych zdecydowaliśmy się na dalszy krok - już niebawem ukaże się nasz nowy tytuł, tym razem skierowany do konsumenta! Zapraszamy do współpracy!

    Więcej

  • Ile faktycznie kosztuje tort?

    Ile faktycznie kosztuje tort?

    Oglądając dzieła mistrzów cukierniczych albo nawet gospodyń domowych, rzadko zastanawiamy się nad tym, ile czasu, umiejętności i ukrytych kosztów kryją w sobie te słodkości. Patrząc na wprawione ręce, wydaje nam się, że to proste i szybko osiągalne.

    Więcej

  • Lody dla opornych, cz. 2. Cukry w produkcji lodów

    Lody dla opornych, cz. 2. Cukry w produkcji lodów

    Lody wydają się produktem oczywistym. Znamy je od dziecka z najbliższej lodziarni lub sklepu spożywczego. Jednak o niektórych ważnych kwestiach ich dotyczących nie pamiętają nawet lodziarze, bardziej skupieni na efektach ekonomicznych i rozwiązywaniu bieżących problemów.

    Więcej

  • Kobiece oblicze cukierni

    Kobiece oblicze cukierni

    Katarzyna Bukowiec-Jędrzejów miała bardzo konkretne marzenie o eleganckim i wyszukanym ciastku. I dokładnie takim samym miejscu, w którym ono powstaje.

    Więcej

  • Lody dla opornych, cz. 1 Bazy do lodów

    Lody dla opornych, cz. 1 Bazy do lodów

    Lody wydają się produktem oczywistym. Znamy je od dziecka z najbliższej lodziarni lub sklepu spożywczego. Jednak o niektórych ważnych kwestiach nie pamiętają nawet sami lodziarze, bardziej skupieni na efektach ekonomicznych i rozwiązywaniu bieżących problemów.

    Więcej