Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Jakość pamięta się o wiele dłużej niż cenę

    Jakość pamięta się o wiele dłużej niż cenę

    Staranne wykonanie, nieszkodliwy materiał, wytrzymałość – to cechy, które składają się na jakość formy. Jej wytworzenie wymaga czasu i wiedzy, dlatego koszt dobrego produktu często jest znacznie wyższy niż tego przeciętnego. Ale to produkt warty tej ceny, przekonuje bezkompromisowa Monika Korzeniewska...

    Więcej

  • Pieczywo biesiadne

    Pieczywo biesiadne

    ...czyli rzecz o staropolskim zamiłowaniu do jedzenia i ułańskiej fantazji w tworzeniu pieczywa. Będzie o tym, dlaczego bliżej nam do amerykańskiego grillowania niż angielskiego pikniku. Jak zmieniło się biesiadowanie Polaków i ile w nas zostało ze szlacheckiej swady?

    Więcej

  • Kawiarnie Green Caffè Nero pokazują, jak nie marnować jedzenia

    Kawiarnie Green Caffè Nero pokazują, jak nie marnować jedzenia

    Green Caffè Nero podjął nowe wyzwanie w nowej rzeczywistości. Od teraz niesprzedane w danym dniu świeże produkty będzie można znaleźć w aplikacji Too Good To Go, w formie pysznych paczek – niespodzianek. Bagietki, kanapki, ciasta i ciasteczka, a także quiche i sałatki trafią do Pogromców Marnowania Jedzenia.

    Więcej

  • Torty w poczekalni

    Torty w poczekalni

    Miały być śluby i wesela, tymczasem cała branża została pogrzebana. Jak radzą sobie w czasie epidemii pracownie tortów i pierników ściśle związane z wielkimi uroczystościami? Czy realizowane są złożone wcześniej zamówienia? I czy wiemy, kiedy sytuacja się zmieni?

    Więcej

  • Mobilna sprzedaż w czasie epidemii

    Mobilna sprzedaż w czasie epidemii

    Teraz, gdy wprowadzono poważne ograniczenia w ruchu, w tym w sprzedaży detalicznej, w równym stopniu dotyczące sklepów z pieczywem i ciastami, nadszedł czas na myślenie kreatywne i zastanowienie się nad uruchomieniem innych sposobów dystrybucji.

    Więcej

  • Artysta cukiernik

    Artysta cukiernik

    Co się dzieje, gdy czekolada lub cukier trafiają w ręce cukiernika artysty? Powstają zjawiskowe rzeźby! Ale Igor Zaritskiy kocha w cukiernictwie absolutnie wszystko. Nam opowiedział o swojej fascynacji tradycją węgierską, zdradził jakie było najlepsze ciastko jakie jadł w Polsce i dlaczego załamuje ręce na widok bezy.

    Więcej