Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Prezydent zatwierdził kasy fiskalne online!

    Prezydent zatwierdził kasy fiskalne online!

    Banki kojarzone są najczęściej jako dostawcy usług finansowych. Umożliwiają dokonywanie wpłat i wypłat gotówki, zaciąganie kredytów czy tworzenie lokat. W ostatnim okresie w ofertach bankowych można znaleźć narzędzia do samodzielnego prowadzenia księgowości online.

    Więcej

  • Truskawkami zaczęła się jagodowa sztafeta dla rzemieślniczych lodziarni

    Truskawkami zaczęła się jagodowa sztafeta dla rzemieślniczych lodziarni

    W Polsce nie brakuje rzemieślników, którzy tworzą lody od podstaw, więc najwyższa pora stworzyć mapę rzemieślniczych lodziarni Polski i zacząć je promować na szerszą skalę. Właśnie ruszyła Jagodowa sztafeta, czyli promocja lodów na bazie polskich świeżych owoców. Lodziarzu, daj się poznać i dołącz do sztafety!

    Więcej

  • Czysty Talerz: Jedz zdrowiej z Gwyneth Paltrow

    Czysty Talerz: Jedz zdrowiej z Gwyneth Paltrow

    Gwyneth Paltrow to nie tylko aktorka nagradzana Oscarami, ale też autorka bestsellerowych książek kucharskich z listy „New York Times”, 16 maja br. – nakładem wydawnictwa Promise – na polskim rynku ukaże się publikacja "Czysty talerz" - wyjątkowa książka kucharska z ponad 100 przepisami, w tym deserami!

    Więcej

  • Czas na polskie superowoce! W lodach

    Czas na polskie superowoce! W lodach

    Producenci owoców jagodowych zapraszają na lody. Z truskawki, malin, porzeczki, borówki, jagody kamczackiej
    i aronii – bo to owoce wyjątkowo smaczne i zdrowe, a w ich produkcji i eksporcie jesteśmy jednym ze światowych liderów. Dołącz do jagodowej sztafety w rzemieślniczych lodziarniach!

    Więcej

  • 20 mln zł dla szkolnictwa zawodowego na Śląsku

    20 mln zł dla szkolnictwa zawodowego na Śląsku

    Sposobem na promocję szkolnictwa zawodowego i podniesienie jego poziomu na Śląsku ma być dofinansowany ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego projekt „Śląskie. Zawodowcy”. Przeznaczony dla uczniów oraz nauczycieli szkół branżowych oraz techników trzyletni program wsparcia rusza we wrześniu.

    Więcej

  • Deser z opowieścią podany. Nowa książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek!

    Deser z opowieścią podany. Nowa książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek!

    Ponad 70 przepisów na słodkie i wytrawne wypieki oraz desery – wśród nich te tradycyjne (w odświeżonej wersji) i inspirowane kuchnią azjatycką. Do tego interesujące felietony i piękne, proste, jasne zdjęcia. 17 maja br. ukaże się nowa książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek, a 22 maja br. Warszawie spotkanie premierowe!

    Więcej

  • Kiedy Twoja firma potrzebuje pomocy (cz. 1. Diagnoza)

    Kiedy Twoja firma potrzebuje pomocy (cz. 1. Diagnoza)

    Sytuacja w branży nie napawa właścicieli zakładów piekarniczych optymizmem. Do problemów finansowych dołączają kłopoty z personelem, oczekiwaniami ze strony klientów. Przed oczami rysują się im niezbyt pomyślne perspektywy. Co zrobić w sytuacji kryzysowej? Zamknąć zakład? A może jest jakieś inne wyjście?

    Więcej