Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Piekarz i pasjonatka – dwie drogi do doskonałego chleba

    Piekarz i pasjonatka  – dwie drogi do doskonałego chleba

    Matylda Kustra i Krzysztof Bryjka - zwycięzcy I edycji konkursu piekarskiego Master Baker. Choć dzielą ich kilometry, zainteresowania, wiedza, to łączy chleb. Bo tam, gdzie pierwsze miejsce grają mąka, zakwas i szacunek do rzemiosła, tam znika podział na zawodowca i amatora.

    Więcej

  • Słodko-słone SweetTARGi 2020

    Słodko-słone SweetTARGi 2020

    Kolejna edycja SweetTARGów zaprasza na słodko-słoną ucztę, spotkanie z największymi nazwiskami polskiego cukiernictwa, liczne warsztaty oraz po raz pierwszy wyjątkowy Salon Czekolady.

    Więcej

  • Dociekliwość + spryt = smak

    Dociekliwość + spryt = smak

    Geek to człowiek nieprzeciętne dociekliwy. Ktoś, kto chce, a wręcz musi wiedzieć wszystko w dziedzinie, która go interesuje. Geek w kuchni rozłoży proces pieczenia, smażenia czy gotowania na czynniki pierwsze, przyglądając się dokładnie każdemu elementowi. Czy takie podejście pomoże osiągnąć smak idealny?

    Więcej

  • Moxo Bakery

    Moxo Bakery

    Michał Adam Molenda. Uczeń Le Cordon Blue. Kucharz. Pracował z najlepszymi w tej branży. Szefował warszawskiej Kuchni otwartej – restauracji z certyfikatem slow food. nie chodzi na kompromisy, docenia ciężką pracę i wkłada w nią całe serce. Każdego dnia walczy, aby być dobrym człowiekiem – w pracy i w życiu.

    Więcej