Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Pomysł na słodki biznes

    Pomysł na słodki biznes

    Planujesz produkować własne praliny i czekoladę, chcesz oblewać własne wyroby czekoladą? Nasz zespół chętnie pomoże, przeszkoli, wdroży technologię. Przeprowadzimy cały proces – od projektu po realizację.

    Więcej

  • Muzeum Lodów powstaje w Singapurze

    Muzeum Lodów powstaje w Singapurze

    Nowojorskie Muzeum Lodów (Museum of Ice Cream) w tym roku otworzy swoją nową lokalizację w Singapurze. Obiecuje zwiedzającym międzynarodowe atrakcje i bajkowy świat pełen multisensorycznych instalacji. Otwarcie planowane jest w Dempsey na sierpień.

    Więcej

  • Wielkanoc z jajem - konkurs wyjątkowych słodkości

    Wielkanoc z jajem - konkurs wyjątkowych słodkości

    Jajko - bez niego nie byłoby Wielkanocy i wielkanocnych wypieków. Dlatego jest ono tematem konkursu organizowanego przez redakcję MB! Użyj jajek w recepturze, udekoruj motywem pisanek swoją pracę albo... zaprezentuj słodkości z jajem!

    Więcej

  • Otwarci w lockdownie

    Otwarci w lockdownie

    Dziesiątki tysięcy przedsiębiorców branży gastronomicznej zostało pozbawionych możliwości normalnej pracy i zarobkowania.
    W obliczu twardych restrykcji i widma bankructwa setki zdecydowały się na otwarcie. Wśród nich są liczne kawiarnie, cukiernie i lodziarnie.

    Więcej

  • Wpływ relacji pracowników na kondycję firmy

    Wpływ relacji pracowników na kondycję firmy

    Rozpadające się relacje to popularny problem, który dotyka coraz większą liczbę przedsiębiorstw. Dotyczy on zarówno pracowników biurowych, pracowników produkcji, jak i przedstawicieli pracujących w terenie, wpływając na współpracę między działami.

    Więcej

  • Ul pełen chleba, bagietek i bułek

    Ul pełen chleba, bagietek i bułek

    Gwarno i tłoczno jak w ulu. Ekipa uwija się jak pracowite pszczoły. To, co tworzą, smakuje jak plaster miodu. Nic dziwnego, mowa
    o piekarni HIVE, o której opowiedzieli nam jej właściciele – Magdalena i Mariusz Bandrowscy

    Więcej

  • Zimowe pączki na ratunek gastronomii

    Zimowe pączki na ratunek gastronomii

    Akcja społeczna #SaveTheFork ma na celu uratowanie 100 restauracji w 100 dni. Jej bohater, pączek, ma dwie misje - pomóc cierpiącej z powodu lock downu gastronomii oraz tęskniącym za podróżowaniem konsumentom.

    Więcej