Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Po godzinach

  • Wakacyjny Mistrz Branży: niekonwencjonalnie, kulinarnie i kulturalnie

    Wakacyjny Mistrz Branży: niekonwencjonalnie, kulinarnie i kulturalnie

    Od prostej rymowanki do zwycięskich lodów Adama Pokojskiego, pierwszego Polaka, który wygrał eliminacje do Gelato World Tour. Od inspirującej mocy kina i literatury po nieznaną książkę mistrza piekarstwa Mariana Pozorka. Od warszawskich kooperatyw spożywczych po niewykorzystany potencjał chleba w turystyce kulinarnej.

    Więcej

  • Mistrz Branży: pozytywni ludzie, dobre jedzenie i ciekawe pomysły na sklep

    Mistrz Branży: pozytywni ludzie, dobre jedzenie i ciekawe pomysły na sklep

    Diego Lozano w Polsce, Diego Lozano w Mistrzu Branży! Czego nie wiecie o najsłynniejszym brazylijskim cukierniku na świecie i co zaprezentuje na szkoleniu w Łodzi? Jak dobre jedzenie staje się sposobem na życie i biznes dla piekarzy w Polsce i Kambodży? Jak zerwać z rutyną w sklepie firmowym i zrewolucjonizować ofertę na lato?

    Więcej

  • Mistrz Branży: zakręceni na punkcie lodów

    Mistrz Branży: zakręceni na punkcie lodów

    Odrobina szaleństwa i 100% perfekcja, czyli przepis Tomasza Szypuły i Łukasza Parzymskiego na Lodziarskie Mistrzostwa Polski 2017! Nowatorskie trendy w lodach: świeże zioła i kwiaty, 5 najbardziej pożądanych deserów na Instagramie, ekologiczne kubeczki do lodów. Oraz EXTRA przewodnik po imprezach i festiwalach lodziarskich!

    Więcej

  • Rozkwit inspiracji z nowym Mistrzem Dekoracji!

    Rozkwit inspiracji z nowym Mistrzem Dekoracji!

    Kwitnące gałązki pachnące cukrem, wywiad z jurorkami Cake Festival Poland, domowa produkcja tortów i jajo z niespodzianką. Te i inne niespodzianki czekają na Was w najświeższym, bo wiosennym numerze Mistrza Dekoracji.

    Więcej

  • Styczniowy Mistrz Branży: Faza na gastro i idealne pączki

    Styczniowy Mistrz Branży: Faza na gastro i idealne pączki

    W styczniowym MB: o modnym butiku Mistrza Świata Cukierników 1997 Pawła Mieszały, pomysłach na tradycyjną sznekę i potrzebie synchronizacji deseru z daniem restauracyjnym. O pokorze, harówce i eliminacjach do WCM Michała Iwaniuka. O trendach piekarskich w restauracjach w 2017 r. oraz idealnych pączkach okiem mistrzów.

    Więcej

  • Najlepszy prezent na Święta – najnowsze wydanie Mistrza Dekoracji!

    Najlepszy prezent na Święta – najnowsze wydanie Mistrza Dekoracji!

    Czy lukrowanie pierników na sprzedaż jest legalne w domowym zaciszu? Piszemy o dekorowaniu bez owijania w bawełnę. W ciepłe sploty owijamy za to ciasta. Z nami świąteczne dekoracje będą naprawdę magiczne! Podsumowujemy też najważniejsze imprezy branżowe roku - jest się czym chwalić! To był dobry rok dla polskiego sugarcraftingu.

    Więcej