Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Po godzinach

  • Nowy rok, nowe wydanie Mistrza Branży

    Nowy rok, nowe wydanie Mistrza Branży

    Jaki kolor powinny mieć zarówno ściany jak i ciastka w 2023? Czy w czasach kryzysu warto inwestować w siebie i swój biznes? Z czego i gdzie się szkolić? A na naszej okładce - Sara Szal, właścicielka butikowej cukierni i bistro Mono.

    Więcej

  • Czas spełnionych życzeń - grudniowe wydanie Mistrza Branży

    Czas spełnionych życzeń - grudniowe wydanie Mistrza Branży

    Panettone na drożdżach czy zakwasie? Czy czosnek pasuje do cukru? Co przyniesie rok 2023? Jak funkcjonuje restauracja oparta na deserach? Dlaczego robienie paczek świątecznych to dobry pomysł dla lodziarni? A na naszej okładce najmłodszy laureat w historii World Chocolate Masters - Lluc Crusellas.

    Więcej

  • Mistrz to także uczeń - nowe wydanie Mistrza Branży

    Mistrz to także uczeń - nowe wydanie Mistrza Branży

    Czy absolwenci szkół gastronomicznych mają dobry start? Jak wykonać tort na 600 osób w 1-osobowej pracowni? Czy przekształcenie swojej działalności w spółkę dziś się opłaca? Czym różni się szarlotka od jabłecznika? I dlaczego warto dołączyć do nowo powstałego stowarzyszenia Rzemieślnik?

    Więcej

  • Biznes, pasja i miłość - wakacyjne wydanie Mistrza Branży

    Biznes, pasja i miłość - wakacyjne wydanie Mistrza Branży

    Czy można się doktoryzować z słodkości? Jak smakują czekoladki prosto z lodówki? W co warto zainwestować w piekarni i cukierni? Jakie zioła włączyć w swoją produkcję? A na naszej okładce - Ela i Patryk Kotarbowie, którzy największy sukces osiągnęli w branży, gdy zaczęli pracować razem! Jaki jest ich sekret udanej współpracy?

    Więcej

  • Biznes z misją - czerwcowe wydanie Mistrza Branży już dostępne

    Biznes z misją - czerwcowe wydanie Mistrza Branży już dostępne

    Dlaczego w Chlebio nie powstają bochenki z pszenicy? Jak stworzyć cukiernię od zera? Czy pasty do lodów są złe? W najnowszym wydaniu odpowiadamy na te pytania, a także przekonujemy, że róża to nie tylko nadzienie do pączków, desery mogą być zdrowsze, niż lekarstwa oraz że warto sprzedawać online.

    Więcej

  • Owocowo, kwieciście i słodko - nowe wydanie Mistrza Branży

    Owocowo, kwieciście i słodko - nowe wydanie Mistrza Branży

    Na jakie superowoce czekają Polacy tego lata? Jak obniżyć poziom cukru w produktach cukierniczych? Gdzie w Polsce serwuje się autentyczne japońskie słodkości? Jakie skarby znajdziemy w ogródku? I dlaczego emocje są w ciastkach równie ważne jak cukier, tłuszcz czy mąka? Zapraszamy do lektury nowego wydania!

    Więcej

  • Nadchodzi wiosna cukiernictwa - czytaj nowe wydanie Mistrza Branży!

    Nadchodzi wiosna cukiernictwa - czytaj nowe wydanie Mistrza Branży!

    Czekolada z fiołkiem i geranium, pokrzywa w cieście oraz chlebie, rzeźbienie tortów i ich przewożenie, lody z watą cukrową, ale też bez cukru. A na naszej okładce laureaci I Mistrzostw Polski na Pralinę - Lesia Moroz i Krystian Sak. Zapraszamy do rozkwitającego ogrodu wiedzy i inspiracji w nowym Mistrzu Branży.

    Więcej