Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Pączkowy ideał według KOMPLET Polska

    Pączkowy ideał według KOMPLET Polska

    Podobno ideału nie ma, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby do niego dążyć. Na pytanie o to, jak powinien wyglądać pączek doskonały nie ma jednoznacznej odpowiedzi, ale z pewnością istnieje kilka wskazówek, które mogą przybliżyć nas do pączkowego ideału.

    Więcej

  • Kaiser Patisserie otwiera się w Warszawie

    Kaiser Patisserie otwiera się w Warszawie

    Już w najbliższy weekend, 4-5. lutego, lokal Kaiser Pattiserie otworzy się w Warszawie. Cukiernia jest jak dotąd znana ze swoich lokali w Słupsku, Trójmieście (Gdańsku i Sopocie) oraz Berlinie.

    Więcej

  • Chleb i wino w Grenoble

    Chleb i wino w Grenoble

    Były dziennikarz i były redaktor naczelny znanego francuskiego, sportowego tytułu „L’Équipe Magazine” - Jean Issartel otworzył w Grenoble piekarnię i winiarnię.

    Więcej

  • Biblia Valrhony

    Biblia Valrhony

    Co kilka lat producent francuskiej czekolady premium wydaje zbiór receptur wraz ze wskazówkami dotyczącymi przygotowani deserów. Oto właśnie pojawiła się kolejna publikacja z nowością, której do tej pory nie było!

    Więcej

  • PGD na karnawał

    PGD na karnawał

    Karnawał trwa, najsłodszy okres w roku, podczas którego królują pączki. Firma PGD proponuje mnóstwo inspiracji pączkowych...

    Więcej

  • Asprod zasilany Zieloną Energią

    Asprod zasilany Zieloną Energią

    Asprod ucina swój ślad węglowy! Zakład produkcyjny wraz z powierzchnią administracyjną oraz przyzakładowym sklepem firmowym zlokalizowane w Szczecinie-Dąbiu, zasilane są wyłącznie energią elektryczną pozyskiwaną w 100% ze źródeł odnawialnych, takich jak: słońce, wiatr, pływy czy biomasa.

    Więcej