Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Niebieskie jedzenie, czyli niezdrowe?

    Niebieskie jedzenie, czyli niezdrowe?

    Kolorem roku 2020 wg Pantone został classic blue. Szybko stał się motywem przewodnim odzieży, makijażu, wnętrz i domów. Czy może on sprawdzić się także w branży gastronomicznej? Przekonajmy się!

    Więcej

  • Planujemy wyprawę klienta – skuteczna strategia sprzedaży

    Planujemy wyprawę klienta – skuteczna strategia sprzedaży

    Wyobrażasz sobie zdobycie ośmiotysięcznika bez wcześniejszego zaplanowania wyprawy? To niemożliwe! Tymczasem wielu przedsiębiorców próbuje osiągnąć szczyt popularności wśród konsumentów bez ustalania strategii działania. To błąd, jeśli go popełniasz, łatwo się poddać albo pobłądzić. Mam na to sposób!

    Więcej

  • Ciasto francuskie i półfrancuskie

    Ciasto francuskie i półfrancuskie

    Lektura dla wszystkich, którzy chcą nauczyć się przygotowywania wszystkich rodzajów ciast. Omawiamy surowce, metody produkcji, skupimy się też na tym, co zrobić, aby wypieki zawsze się udawały. Uzupełnieniem teorii są tutoriale pokazujące etapy przygotowania poszczególnych ciast.

    Więcej

  • Kasza, królowa nasza!

    Kasza, królowa nasza!

    Kasze już od dłuższego czasu królują na naszych stołach. Uwielbiamy je tak bardzo, że po rozsmakowaniu się we włoskim risotto zaczęliśmy wymyślać własne wariacje, żartobliwie nazywając je kaszotto.

    Więcej

  • Najbardziej kreatywne lody na świecie

    Najbardziej kreatywne lody na świecie

    W Nowej Zelandii jest lodziarnia, w której sztuka łączy się z najnowszą technologią i solidnym włoskim wyczuciem smaku. Giapo oferuje lody, które zadziwiają nawet stałych bywalców najróżniejszych lodziarni i Instagrama.

    Więcej

  • Winna tabliczka

    Winna tabliczka

    O ziarnie kakao, które zostało odkryte w Paryżu, a potem wędrowało z Peru do Kazimierza Dolnego i upiło się różowym winem, dając w efekcie bardzo wyjątkową tabliczkę bean-to-bar - czytajcie wyjątkowy reportaż.

    Więcej

  • Jakość pamięta się o wiele dłużej niż cenę

    Jakość pamięta się o wiele dłużej niż cenę

    Staranne wykonanie, nieszkodliwy materiał, wytrzymałość – to cechy, które składają się na jakość formy. Jej wytworzenie wymaga czasu i wiedzy, dlatego koszt dobrego produktu często jest znacznie wyższy niż tego przeciętnego. Ale to produkt warty tej ceny, przekonuje bezkompromisowa Monika Korzeniewska...

    Więcej