Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Wielkanoc z jajem - konkurs wyjątkowych słodkości

    Wielkanoc z jajem - konkurs wyjątkowych słodkości

    Jajko - bez niego nie byłoby Wielkanocy i wielkanocnych wypieków. Dlatego jest ono tematem konkursu organizowanego przez redakcję MB! Użyj jajek w recepturze, udekoruj motywem pisanek swoją pracę albo... zaprezentuj słodkości z jajem!

    Więcej

  • Otwarci w lockdownie

    Otwarci w lockdownie

    Dziesiątki tysięcy przedsiębiorców branży gastronomicznej zostało pozbawionych możliwości normalnej pracy i zarobkowania.
    W obliczu twardych restrykcji i widma bankructwa setki zdecydowały się na otwarcie. Wśród nich są liczne kawiarnie, cukiernie i lodziarnie.

    Więcej

  • Wpływ relacji pracowników na kondycję firmy

    Wpływ relacji pracowników na kondycję firmy

    Rozpadające się relacje to popularny problem, który dotyka coraz większą liczbę przedsiębiorstw. Dotyczy on zarówno pracowników biurowych, pracowników produkcji, jak i przedstawicieli pracujących w terenie, wpływając na współpracę między działami.

    Więcej

  • Ul pełen chleba, bagietek i bułek

    Ul pełen chleba, bagietek i bułek

    Gwarno i tłoczno jak w ulu. Ekipa uwija się jak pracowite pszczoły. To, co tworzą, smakuje jak plaster miodu. Nic dziwnego, mowa
    o piekarni HIVE, o której opowiedzieli nam jej właściciele – Magdalena i Mariusz Bandrowscy

    Więcej

  • Zimowe pączki na ratunek gastronomii

    Zimowe pączki na ratunek gastronomii

    Akcja społeczna #SaveTheFork ma na celu uratowanie 100 restauracji w 100 dni. Jej bohater, pączek, ma dwie misje - pomóc cierpiącej z powodu lock downu gastronomii oraz tęskniącym za podróżowaniem konsumentom.

    Więcej

  • Pandemia - czy możemy się rozwijać?

    Pandemia - czy możemy się rozwijać?

    Gdy 4 lata temu w Łodzi otwarta została szkoła Ashanti, wiadomo było jedno – Polska właśnie wzniosła się na wyższy poziom szkoleń. Dziś to jeden z najprężniej działających ośrodków edukacyjnych dla branży gastronomicznej w kraju.

    Więcej

  • Beza – lekkość piórka na wagę złota

    Beza – lekkość piórka na wagę złota

    Krucha słodycz przełożona lekkim kremem z dodatkiem drobnych owoców. Beza podbiła podniebienia Polaków, ale – choć pozornie lekka – jej produkcja wcale nie należy do najprostszych. Na czym polega jej fenomen, do czego można jej użyć i czy istnieje w wersji wegańskiej?

    Więcej

  • Piernikowe osiedle z Kaszub

    Piernikowe osiedle z Kaszub

    Ściany domków muszą się składać w zgrabną bryłę, dach ma być równy, a komin prosty. Produkt ma być doskonały! Agnieszka Ganowicz-Rolbiecka tworzy tak piękne i liczne domki z piernika, że powstało już niemal całe osiedle!

    Więcej