Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • IV edycja wyjątkowego programu z aspektem CSR już za nami!

    IV edycja wyjątkowego programu z aspektem CSR już za nami!

    Biznes ma serce, dzieli się nim często i hojnie. Tak można podsumować IV edycję prekursorskiej akcji Lesaffre Prestige Group, propagującej ideę społecznej odpowiedzialności biznesu na co dzień. Tegoroczna akcja była wyjątkowa, zbiegła się bowiem z jubileuszem 20-lecia firmy w Polsce.

    Więcej

  • Stowarzyszenie Polska Ekologia z nowymi pomysłami na rozwój

    Stowarzyszenie Polska Ekologia z nowymi pomysłami na rozwój

    W gościnnych progach Gospodarstwa Pasiecznego „Bartnik” (Stróże) w dniu 09.06.2019 odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawczo-Wyborcze Stowarzyszenia Polska Ekologia. W jego trakcie podsumowano działania podjęte w ramach ostatniej kadencji, wybrano nowe władze oraz przedłożono interesujące pomysły na rozwój Stowarzyszenia.

    Więcej

  • IV Forum Piekarzy i Cukierników już za nami

    IV Forum Piekarzy i Cukierników już za nami

    29-30 maja 2019 r. w Jaroszewie k. Żnina odbyła się już IV edycja Forum dla Piekarzy i Cukierników organizowana wspólnie przez firmy Semix Sp. z o.o. i Mech-Masz Sp. z o.o. Tegoroczna realizowana była pod hasłem „Tradycja i Nowoczesność”.

    Więcej

  • Czekoladowe rytuały Piotra Krzciuka

    Czekoladowe rytuały Piotra Krzciuka

    Czekolada bean-to-bar w Polsce to nadal temat mocno zmarginalizowany. To może się wkrótce zmienić. Nie tylko za sprawą przybywających producentów kraftowej czekolady, ale też czekoladowych spotkań organizowanych w Łodzi przez eksperta branży - Piotra Krzciuka.

    Więcej

  • Trendy w turystyce kulinarnej

    Trendy w turystyce kulinarnej

    Kim jest współczesny turysta kulinarny? Jakie są jego potrzeby? Jak budować jego świadomość i wiedzę? Na te pytania odpowiadają eksperci IV konferencji Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń, organizowanej przez Szkołę Główną Turystyki i Hotelarstwa Vistula.

    Więcej

  • Świeży, gorący chleb na święcie polskiej żywności

    Świeży, gorący chleb na święcie polskiej żywności

    11 maja br. na Torze Wyścigów Konnych na warszawskim Służewcu ponad 100 wystawców prezentowało najsmaczniejsze i najzdrowsze produkty z wszystkich regionów Polski. Smakowite zapachy gotowania, smażenia, pieczenia przyciągały do stoisk setki osób chcących skosztować specjałów rodzimej produkcji.

    Więcej