Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • Szkolenie produktowe firm Semix i Mech-Masz

    Szkolenie produktowe firm Semix i Mech-Masz

    Pod koniec maja (23 i 24 maja) w siedzibie firmy Mech-Masz w Jaroszewie k. Żnina odbyło się kolejne szkolenie, podczas którego przybliżono ofertę nowych produktów firmy Semix i urządzeń Mech-Masz.

    Więcej

  • Piekarze wspólnie przeciwko nieuczciwym praktykom rynkowym

    Piekarze wspólnie przeciwko nieuczciwym praktykom rynkowym

    Nieuczciwe praktyki sieci sklepów spożywczych to jeden z palących problemów branży piekarskiej zarówno w Polsce, Rumunii, jak i Czechach. Temat zdominował Regionalny Szczyt Branży Piekarniczej Europy Wschodniej i Środkowej, a przedstawiciele piekarzy postanowili wspólnie podjąć działania na rzecz obrony własnych interesów.

    Więcej

  • Konkurs kultywujący dobre tradycje

    Konkurs kultywujący dobre tradycje

    Kultywowanie regionalnego dziedzictwa kulinarnego Kujaw i Pomorza „na słodko” i „na słono”, wspólna praca mistrz - uczeń oraz pyszne jedzenie to 3 wyróżniki konkursu organizowanego przez Kujawsko-Pomorską Izbę Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy. Finał pokazał, że podstawą dobrego obiadu zawsze jest deser, a nawet dwa!

    Więcej

  • Piekarze, którzy stali się chlebem

    Piekarze, którzy stali się chlebem

    Czy dłonie, które wyrabiają i formują chleb, mają wpływ na finalny smak bochenka? 16 piekarzy z całego świata wzięło udział w bezprecedensowym eksperymencie, który przyniósł zaskakujące wyniki.

    Więcej

  • Wyjątkowa Gala, wyjątkowi Rzemieślnicy

    Wyjątkowa Gala, wyjątkowi Rzemieślnicy

    21 kwietnia br. do Domu Muzyki i Tańca w Zabrzu zjechali rzemieśl­nicy i przedsiębiorcy z całego Śląska. Powód? Jubileuszowa, XXV Wielka Gala Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębior­czości w Katowicach.

    Więcej

  • Miła niespodzianka w finale Turnieju we Wrocławiu

    Miła niespodzianka w finale Turnieju we Wrocławiu

    XXIII finał Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz przyniósł nie tylko smaczny powiew wiosny, ale też miłe zaskoczenie. Na podium stanęły aż 4 dziewczyny, w tym 2 finalistki części dla piekarzy. Taka sytuacja zdarza się raz na kilka lat.

    Więcej

  • Piąta edycja WorldFood Warsaw za nami!

    Piąta edycja WorldFood Warsaw za nami!

    Wokół nas wiosna, czas nowej energii, rozwoju i wzrostu – co znalazło również odbicie w kondycji i skali naszych targów. Po raz kolejny miło nam jest stwierdzić, że rośniemy - dzięki Państwu i razem z Państwem.  

    Więcej

  • Przygotowania do sezonu lodziarskiego z Savpol

    Przygotowania do sezonu lodziarskiego z Savpol

    W marcu firma Savpol, już po raz kolejny, zaprosiła na seminaria lodziarskie. Podczas świetnie przygotowanych spotkań, które odbyły się w aż 7 miastach (w Gdańsku, Grudziądzu, Poznaniu, we Wrocławiu, w Czeladzi, Krakowie oraz w Rzeszowie), przedstawiono szeroką ofertę na nadchodzący sezon lodziarski.

    Więcej