Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Relacje

  • Pierwszy sklep Pierre’a Hermé w Luksemburgu

    Pierwszy sklep Pierre’a Hermé w Luksemburgu

    Pierre Hermé – znany francuski cukiernik otworzył swój pierwszy sklep w Luksemburgu, gdzie głównym asortymentem są makaroniki. W historii makaroników Luksemburg odegrał istotną rolę, więc luksusowy butik jest pewnego rodzaju powrotem do źródeł.

    Więcej

  • Najlepsze bagietki, croissanty, sandwicze, czyli Święto Chleba w Paryżu!

    Najlepsze bagietki, croissanty, sandwicze, czyli  Święto Chleba w Paryżu!

    W maju od 28 lat w Paryżu odbywa się Święto Chleba, podczas którego organizowane są konkursy na charakterystyczne dla francuskiej kultury kulinarnej wypieki. Wybiera się najlepsze bagietki, croissanty, a ostatnio także kanapki rzemieślnicze. Nagrodzone piekarnie i cukiernie zyskują po zwycięstwie renomę i nowych klientów.

    Więcej

  • Jest jeszcze dla nas nadzieja...

    Jest jeszcze dla nas nadzieja...

    ...czyli relacja z Konkursu Chlebem Pachnącego. Ten odbył się18 marca podczas Sweettargów w Katowicach. Swoje umiejętności zaprezentowali przedstawiciele młodego pokolenia. I zrobili to na zaskakująco wysokim poziomie.

    Więcej

  • 10. edycja Targów WorldFood Poland za nami

    10. edycja Targów WorldFood Poland za nami

    Przez trzy dni, od 16 do 18 kwietnia, wydarzenie zgromadziło ponad 300 wystawców z 30 krajów i przyciągnęło 5500 specjalistów z całego sektora spożywczego, stając się tętniącym życiem centrum spotkań branży spożywczej.

    Więcej

  • Sigep 2024 – krótka relacja z największych targów lodziarskich

    Sigep 2024 – krótka relacja z największych targów lodziarskich

    Kuwety typu pozzetti po 15 euro za sztukę (ważące ponad 1020 g), naturalne miazgi z pistacji po 22-25 euro/kg albo z mocno prażonych orzechów laskowych po 16-18 euro/kg, minikontenery mroźnicze do aut zasilane prądem 12/24/230 V, myjka z suszarką do gałkownic, nowe modele blenderów oraz uchwyty na blendery ścienne i stołowe.

    Więcej

  • IX edycja targów WorldFood Poland za nami!

    IX edycja targów WorldFood Poland za nami!

    Najważniejsze targi w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej poświęcone sektorowi spożywczemu WorldFood Poland odbyły się w dniach 18-20 kwietnia 2023 r. w EXPO XXI w Warszawie. Już po raz dziewiąty połączyliśmy całą branżę w trakcie jednego wydarzenia.

    Więcej

  • Efektowny powrót Sweettargów w Katowicach - oczami wystawcy

    Efektowny powrót Sweettargów w Katowicach - oczami wystawcy

    W marcu W Katowicach odbyły się SweetTargi. Zorganizowanie podobnej imprezy po długiej, bo trzyletniej przerwie było szczególnym wyzwaniem, począwszy od znalezienia wystawców (część znaczących firm z branży zignorowała je), przez spełnienie skomplikowanych warunków technicznych, na skutecznej reklamie i promocji skończywszy

    Więcej

  • POLAGRA 2022 – centrum branżyspożywczej i sektora HoReCa

    POLAGRA 2022 – centrum branżyspożywczej i sektora HoReCa

    Tysiące zwiedzających, setki rozmów biznesowych, prelekcje i panele dyskusyjne, do tego konkursy, pokazy i warsztaty oraz – tradycyjne Złote Medale Grupy MTP – wyróżniające najlepsze produkty. Po trudnych latach tegoroczna POLAGRA odzyskała dawny blask. To nie koniec dobrych wiadomości. W przyszłym roku targi czeka poważna zmian

    Więcej