Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Anthony Bourdain - pożegnanie legendy

    Anthony Bourdain - pożegnanie legendy

    W miniony weekend świat obiegła smutna wiadomość - nie żyje Anthony Bourdain. Kucharz, autor wielu publikacji, prowadzący programów - żywa legenda i prorok świata kulinarnego.

    Więcej

  • Kobieta sukcesu to TY! - zaproszenie Akademii Kobiet

    Kobieta sukcesu to TY! - zaproszenie Akademii Kobiet

    Chcesz od życia i biznesu więcej? Szukasz kobiet podobnych do siebie, z którymi będziesz mogła wymienić doświadczenia, a może budować swój sukces? Nie możesz przegapić tego eventu! Zwłaszcza, że mamy dla Ciebie super prezent cenowy!

    Więcej

  • Cukiernia na diecie roślinnej

    Cukiernia na diecie roślinnej

    Wegańskie cukiernictwo coraz odważniej wkracza na salony, mocniej wbija się w świadomość, jest wyzwaniem, z jakim mierzą się blogerzy, autorzy książek, profesjonaliści. I sami weganie, którym brakuje powszechnie dostępnych roślinnych alternatyw dla ciast, ciasteczek, deserów i lodów.

    Więcej

  • RODO - jaki ma wpływ na małe firmy?

    RODO - jaki ma wpływ na małe firmy?

    25 maja to dzień wejścia w życie rozporządzenia w sprawie ochrony danych osobowych - RODO. Unijne przepisy dotyczące zapewnienia bezpieczeństwa danych osobowych od tej daty dotyczą wszystkich firm.

    Więcej

  • Ale... My chcemy słodycze!

    Ale... My chcemy słodycze!

    Nasz mózg nie spocznie, dopóki nie dostanie tego, czego chce. A chce energii, czyli glukozy. „Zamawia” poprzez uczucie głodu to, co jest potencjalnym jej źródłem. Myślimy, że potrzebujemy słodyczy, a tak naprawdę poszukujemy cennych źródeł energii. Skąd czerpać dobrej klasy energię dla naszego mózgu?

    Więcej

  • Co się kryje w czekoladzie? - podręcznik smaku

    Co się kryje w czekoladzie? - podręcznik smaku

    165 stron wiedzy na temat smaku czekolady - książka Renaty Januszewskiej, “Hidden Persuaders in Cocoa and Chocolate” to owoc jej wieloletniej pracy jako sensora smaku. I dowód na to, że smak to wielopoziomowe doznanie.

    Więcej

  • Normalnie się PRACUJE

    Normalnie się PRACUJE

    Osoba z niepełnosprawnością intelektualną to też pracownik. I to dobry. Przekonują o tym pracodawcy, którzy zdecydowali się na zatrudnienie takiej osoby, a także pomysłodawcy akcji #NormalniesiePRACUJE. W czym może sprawdzić się pracownik z niepełnosprawnością?

    Więcej