Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Torty w poczekalni

    Torty w poczekalni

    Miały być śluby i wesela, tymczasem cała branża została pogrzebana. Jak radzą sobie w czasie epidemii pracownie tortów i pierników ściśle związane z wielkimi uroczystościami? Czy realizowane są złożone wcześniej zamówienia? I czy wiemy, kiedy sytuacja się zmieni?

    Więcej

  • Mobilna sprzedaż w czasie epidemii

    Mobilna sprzedaż w czasie epidemii

    Teraz, gdy wprowadzono poważne ograniczenia w ruchu, w tym w sprzedaży detalicznej, w równym stopniu dotyczące sklepów z pieczywem i ciastami, nadszedł czas na myślenie kreatywne i zastanowienie się nad uruchomieniem innych sposobów dystrybucji.

    Więcej

  • Artysta cukiernik

    Artysta cukiernik

    Co się dzieje, gdy czekolada lub cukier trafiają w ręce cukiernika artysty? Powstają zjawiskowe rzeźby! Ale Igor Zaritskiy kocha w cukiernictwie absolutnie wszystko. Nam opowiedział o swojej fascynacji tradycją węgierską, zdradził jakie było najlepsze ciastko jakie jadł w Polsce i dlaczego załamuje ręce na widok bezy.

    Więcej

  • Kierowanie piekarnią w nieprzewidywalnych czasach

    Kierowanie piekarnią w nieprzewidywalnych czasach

    Niebywałe, jak szybko może zmienić się porządek świata. Niewidoczny, a jednak bardzo groźny wróg – koronawirus czeka w natarciu. Destabilizuje całą gospodarkę i potęguje niepokój. Branża piekarnicza ma szansę przetrwać, gdyż naszą misją jest karmienie ludzi, musimy jednak dobrze przygotować się na nowy układ sił na rynku.

    Więcej

  • WeCare: Akcja Too Good To Go wspierająca lokalne firmy w kryzysie

    WeCare: Akcja Too Good To Go wspierająca lokalne firmy w kryzysie

    By pomóc lokalnym przedsiębiorcom, Too Good To Go wprowadziło tymczasowe rozwiązanie non-profit, które pozwala użytkownikom zamówić jedzenie w pełnej cenie na wynos – cały dochód ze sprzedaży powędruje prosto do partnerów. Paczki w ramach inicjatywy #WeCare są już dostępne w aplikacji.

    Więcej