Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Kolejna edycja Targów Zero Waste z Mistrzem Branży

    Kolejna edycja Targów Zero Waste z Mistrzem Branży

    Po sukcesie w Warszawie Targi Zero Waste przenoszą się do Gdyni. 18 sierpnia br. w Pomorskim Parku Naukowo-Technologicznym czeka Was moc atrakcji, m.in. przegląd filmowy, liczne wykłady i warsztaty. W rolę prowadzącej wcieli się Helena Chmielewska, redaktorka „Mistrza Branży”.

    Więcej

  • Pieczywo na grilla

    Pieczywo na grilla

    Wiosna i lato to te pory roku, gdy szczególnie chętnie odpoczywamy na łonie natury. Trudno sobie wyobrazić ten czas bez popularnego grilla. Bogatą ofertę mięs i wędlin warto uzupełnić atrakcyjnymi propozycjami z piekarni!

    Więcej

  • Zbierajmy słoiki!

    Zbierajmy słoiki!

    Sami podejmujemy decyzję, czy sprzeciwiamy się plastikowej fali, czy przymykamy na nią oko. Produkty, którymi się otaczamy, pokazują, kim jesteśmy, jakie wyznajemy wartości, jaki przyświeca nam cel. Zaproś swoich klientów do świata prawdziwego pieczywa i słodkości, pozbawionego plastiku! Weź udział w kampanii ZBIERAMY SŁOIKI!

    Więcej

  • Kierunki rozwoju polskiego cukiernictwa – tradycja w nowoczesnym wydaniu

    Kierunki rozwoju polskiego cukiernictwa – tradycja w nowoczesnym wydaniu

    Branżę piekarniczo-cukierniczą od zawsze charakteryzuje przywiązanie do tradycji. Nic więc dziwnego, że wkroczenie w XXI wiek dla wielu jej przedstawicieli nie było zadaniem łatwym. Problemem okazały się nie tylko nowinki technologiczne, jak usprawniające kontakt z klientem profile społecznościowe czy e-sprzedaż...

    Więcej

  • Piwoński. Piekarnia vintage

    Piwoński. Piekarnia vintage

    Piekarnia Piwoński istnieje od ponad 60 lat. Do tej pory nie zmieniło się tutaj praktycznie nic. Chleb wypieka się tradycyjnie, zakwas dojrzewa w starych dzieżach, a bochenki są formowane ręcznie. Sercem piekarni jest przedwojenny ceramiczny piec, który nigdy nie wygasa. A o dobre imię firmy dba już trzecie pokolenie...

    Więcej

  • Wyższa kultura zmiany. Zaloguj się na inne myślenie w biznesie

    Wyższa kultura zmiany. Zaloguj się na inne myślenie w biznesie

    Rewolucyjne zmiany w biznesie zachodzą szybciej, niż myślisz. Zmienił się rynek, klient, pracownik – zmienić musi się też przedsiębiorca. Sprawdzone koncepty wyczerpują się równie szybko, jak powstają. Dobre rozwiązania? W momencie skopiowania tracą skuteczność. Jedyny sposób to ciągły proces. Ale jak? Zmień myślenie o biznesie.

    Więcej

  • Oświetlenie wspomagające sprzedaż w piekarni i cukierni

    Oświetlenie wspomagające sprzedaż w piekarni i cukierni

    Odpowiednia prezentacja towaru jest kluczowym elementem zachęcającym klienta do zakupu. Profesjonalne oświetlenie nie tylko pomaga w sprzedaży, pozwala również na oszczędność energii. Odpowiednia barwa światła i poprawne ustawienie oświetlenia z pewnością przyczynią się do podniesienia atrakcyjności towaru.

    Więcej

  • Anna i Iga Sarzyńskie Jak działa siostrzany duet?

    Anna i Iga Sarzyńskie Jak działa siostrzany duet?

    Od dziecka pomagały w rodzinnej piekarni, więc są pracowite. Są piękne, więc piękno jest ich przewodnią zasadą w kierowaniu firmą. Są ambitne, więc wciąż wprowadzają nowe produkty, usługi i rozbudowują firmę. Mało tego, ten rok będzie dla nich… wyjątkowy!

    Więcej

  • Specjalistyczne sklepy piekarnicze

    Specjalistyczne sklepy piekarnicze

    Pieczywo wciąż należy do produktów najchętniej jadanych przez Polaków. Chociaż jego konsumpcja systematycznie spada, to chleb i bułki nadal stanowią główny składnik naszej diety. Jesteśmy chyba jedynym narodem, który codziennie jada przynajmniej jedną kanapkę.

    Więcej