Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Lody dla opornych, cz. 2. Cukry w produkcji lodów

    Lody dla opornych, cz. 2. Cukry w produkcji lodów

    Lody wydają się produktem oczywistym. Znamy je od dziecka z najbliższej lodziarni lub sklepu spożywczego. Jednak o niektórych ważnych kwestiach ich dotyczących nie pamiętają nawet lodziarze, bardziej skupieni na efektach ekonomicznych i rozwiązywaniu bieżących problemów.

    Więcej

  • Kobiece oblicze cukierni

    Kobiece oblicze cukierni

    Katarzyna Bukowiec-Jędrzejów miała bardzo konkretne marzenie o eleganckim i wyszukanym ciastku. I dokładnie takim samym miejscu, w którym ono powstaje.

    Więcej

  • Lody dla opornych, cz. 1 Bazy do lodów

    Lody dla opornych, cz. 1 Bazy do lodów

    Lody wydają się produktem oczywistym. Znamy je od dziecka z najbliższej lodziarni lub sklepu spożywczego. Jednak o niektórych ważnych kwestiach nie pamiętają nawet sami lodziarze, bardziej skupieni na efektach ekonomicznych i rozwiązywaniu bieżących problemów.

    Więcej

  • Niezwykła piernikowa kolekcja na Dzień Dziecka

    Niezwykła piernikowa kolekcja na Dzień Dziecka

    Kolejny niezwykły projekt utalentowanej Igi Sarzyńskiej udowadnia, że cukiernictwo jest bliższe sztuce, niż dotąd sądziliśmy! Do pracy nad piernikami, mistrzyni zaangażowała młode pokolenie, a całość dedykowana jest dzieciom, bo to pierniki na Dzień Dziecka.

    Więcej

  • Pomysł na słodki biznes

    Pomysł na słodki biznes

    Planujesz produkować własne praliny i czekoladę, chcesz oblewać własne wyroby czekoladą? Nasz zespół chętnie pomoże, przeszkoli, wdroży technologię. Przeprowadzimy cały proces – od projektu po realizację.

    Więcej

  • Muzeum Lodów powstaje w Singapurze

    Muzeum Lodów powstaje w Singapurze

    Nowojorskie Muzeum Lodów (Museum of Ice Cream) w tym roku otworzy swoją nową lokalizację w Singapurze. Obiecuje zwiedzającym międzynarodowe atrakcje i bajkowy świat pełen multisensorycznych instalacji. Otwarcie planowane jest w Dempsey na sierpień.

    Więcej

  • Wielkanoc z jajem - konkurs wyjątkowych słodkości

    Wielkanoc z jajem - konkurs wyjątkowych słodkości

    Jajko - bez niego nie byłoby Wielkanocy i wielkanocnych wypieków. Dlatego jest ono tematem konkursu organizowanego przez redakcję MB! Użyj jajek w recepturze, udekoruj motywem pisanek swoją pracę albo... zaprezentuj słodkości z jajem!

    Więcej