Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Tajniki czekolady - wydanie specjalne na sezon jesienno-zimowy - ruszyła przedsprzedaż!

dodano , Redakcja AU

Sezon jesienno-zimowy to czas przypraw korzennych, karmelu i... CZEKOLADY! Dlatego też temu produktowi dedykujemy kolejne wydanie specjalne - Tajniki czekolady. Autorskie receptury, wywiady z mistrzami czekolady, inspiracje, trendy oraz porady technologiczne - to wszystko w znajdziecie w numerze!

Dlaczego warto zainwestować w czekoladę? Bo to jeden z najdynamiczniej rozwijających się rynków w Polsce! Nasz kraj już jest teraz jest czwartym eksporterem tego produktu w Europie, a polski konsument zjada rok rocznie coraz większe ilości czekolady. W jakiej postaci? Coraz popularniejsze są czekoladowe bomby, kakao ceremonialne, tabliczki  ręcznie dekorowane i ban-t-bar oraz praliny przełamane słonym i kwaśnym smakiem. O aktualnych trendach piszemy w wydaniu specjalnym, z którego dowiecie się także: jak sprzedawać czekoladę? Do czego użyć ganache? Jak stworzyć pralinę idealną? Od czego zacząć produkcję rzemieślniczą? Czym zamienić mleko w tabliczkach wegańskich?

 


Oprócz tego przeczytacie też rozmowy z mistrzami czekolady: zwycięzcą krajowych eliminacji do paryskiego finału konkursu World Chocolate Master - Igorem Zaritskiym, belgiem pasjonującym się drukiem 3D i autorem projektu More than Shape -Thibaultem Baesem oraz Nickiem Kunstem, ktore czekoladowe triki publikowane na You Tube i Instagramie biją rekordy popularności wśród fanów pracy z czekoladą.  

Swoimi autorskimi recepturami na łamach wydania dzielą się też znani technologowie i chocolatierzy. 

Zamów już teraz i wypełnij swój lokal zimą aromatem prawdziwej czekolady! >>> PRZEJDŹ DO SKLEPU

Cena: 25 zł