Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • WeCare: Akcja Too Good To Go wspierająca lokalne firmy w kryzysie

    WeCare: Akcja Too Good To Go wspierająca lokalne firmy w kryzysie

    By pomóc lokalnym przedsiębiorcom, Too Good To Go wprowadziło tymczasowe rozwiązanie non-profit, które pozwala użytkownikom zamówić jedzenie w pełnej cenie na wynos – cały dochód ze sprzedaży powędruje prosto do partnerów. Paczki w ramach inicjatywy #WeCare są już dostępne w aplikacji.

    Więcej

  • Dobrem w koronawirusa!

    Dobrem w koronawirusa!

    Polscy piekarze, lodziarze i cukiernicy toczą walkę o przetrwanie w związku z kryzysem na rynku wywołanym epidemią. To nie znaczy, że w tej walce zapominają o innych. Przeciwnie – dzielą się wiedzą, karmią służbę zdrowia i edukują najmłodszych.

    Więcej

  • PORADNIK: Jak zabezpieczyć się przed koronawirusem [UPDATE]

    PORADNIK: Jak zabezpieczyć się przed koronawirusem [UPDATE]

    Co powinieneś wiedzieć o koronawirusie? Jak chronić się przed nowym wirusem w zakładzie produkującym żywność, a jakie środki ostrożności wprowadzić w punktach sprzedaży? Podsumowaliśmy najważniejsze informacje i zalecenia Głównego Inspektoratu Sanitarnego. Przeczytaj koniecznie!

    Więcej

  • Prozdrowotne właściwości chleba na kwasie piekarskim

    Prozdrowotne właściwości chleba na kwasie piekarskim

    Największym osiągnięciem ludzkiego umysłu było wynalezienie sposobu produkcji chleba na kwasie piekarskim w starożytnym Egipcie. Teraz naukowcom nie pozostaje nic innego, jak tylko potwierdzać i objaśniać ten wynalazek” – Kliment Arkadjewicz Timiriazew (1843-1920).

    Więcej

  • Modna słodycz

    Modna słodycz

    W co ubrane będą … torty w 2020? Jakie motywy, kolory i smaki będą rządzić w ciastkach, deserach i tortach?Przejrzeliśmy strony internetowe,odwiedziliśmy słodkie pracownie i przeanalizowaliśmy instagramowe hashtagi, by dowiedzieć się, co będzie słodkim hitem tego roku.

    Więcej

  • Ferment w cukiernictwie

    Ferment w cukiernictwie

    Zabawa bez końca – tak nazywa fermentację Michał Kępiński, szef kuchni w Cook Up, który m.in. szkoli z kreatywnego wykorzystania kiszonek w deserach.

    Więcej