Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • Skuteczne działania na Facebooku – cz. 1

    Skuteczne działania na Facebooku – cz. 1

    Klienci piekarni i cukierni są na Facebooku. Coraz więcej firm dostrzega ten potencjał – nawet małe lokalne biznesy opierają swoje działania reklamowe na tym portalu społecznościowym. Czy to dobre rozwiązanie? Zdecydowanie tak!

    Więcej

  • Przegląd rynkowy maszyn, urządzeń i wyposażenia 2021

    Przegląd rynkowy maszyn, urządzeń i wyposażenia 2021

    Prężnie działająca firma to zgrany zespół, plan marketingowy i świetny produkt. By ten powstał potrzeba również nowoczesnych maszyn do piekarni, do cukierni, które usprawnią produkcję i odciążą pracowników. Specjalnie dla Was zebraliśmy rzetelny przegląd asortymentu piekarni i cukierni czołowych producentów roku 2021.

    Więcej

  • Nadchodzi #FOODie - nowy tytuł naszego wydawnictwa

    Nadchodzi #FOODie - nowy tytuł naszego wydawnictwa

    W ciągu blisko 10 lat funkcjonowania naszego wydawnictwa i po wielu publikacjach branżowych zdecydowaliśmy się na dalszy krok - już niebawem ukaże się nasz nowy tytuł, tym razem skierowany do konsumenta! Zapraszamy do współpracy!

    Więcej

  • Ile faktycznie kosztuje tort?

    Ile faktycznie kosztuje tort?

    Oglądając dzieła mistrzów cukierniczych albo nawet gospodyń domowych, rzadko zastanawiamy się nad tym, ile czasu, umiejętności i ukrytych kosztów kryją w sobie te słodkości. Patrząc na wprawione ręce, wydaje nam się, że to proste i szybko osiągalne.

    Więcej

  • Lody dla opornych, cz. 2. Cukry w produkcji lodów

    Lody dla opornych, cz. 2. Cukry w produkcji lodów

    Lody wydają się produktem oczywistym. Znamy je od dziecka z najbliższej lodziarni lub sklepu spożywczego. Jednak o niektórych ważnych kwestiach ich dotyczących nie pamiętają nawet lodziarze, bardziej skupieni na efektach ekonomicznych i rozwiązywaniu bieżących problemów.

    Więcej

  • Kobiece oblicze cukierni

    Kobiece oblicze cukierni

    Katarzyna Bukowiec-Jędrzejów miała bardzo konkretne marzenie o eleganckim i wyszukanym ciastku. I dokładnie takim samym miejscu, w którym ono powstaje.

    Więcej

  • Lody dla opornych, cz. 1 Bazy do lodów

    Lody dla opornych, cz. 1 Bazy do lodów

    Lody wydają się produktem oczywistym. Znamy je od dziecka z najbliższej lodziarni lub sklepu spożywczego. Jednak o niektórych ważnych kwestiach nie pamiętają nawet sami lodziarze, bardziej skupieni na efektach ekonomicznych i rozwiązywaniu bieżących problemów.

    Więcej

  • Niezwykła piernikowa kolekcja na Dzień Dziecka

    Niezwykła piernikowa kolekcja na Dzień Dziecka

    Kolejny niezwykły projekt utalentowanej Igi Sarzyńskiej udowadnia, że cukiernictwo jest bliższe sztuce, niż dotąd sądziliśmy! Do pracy nad piernikami, mistrzyni zaangażowała młode pokolenie, a całość dedykowana jest dzieciom, bo to pierniki na Dzień Dziecka.

    Więcej