Soczysta babeczka drożdżowa

autor: PGD
autor: PGD
Gofry, koktajle, rurki z kremem to najpopularniejsze desery serwowane w lodziarni oraz uzupełnienie witryn z lodami. Skoro jednak Polacy kochają włoskie gelato, czemu nie urozmaicić oferty o inne włoskie smakołyki, takie jak cannoli?
Świąteczne zwyczaje Skandynawów są tak bogate, że ich pełny przegląd zająłby kilka tysięcy stron. Wobec czego w tym artykule skupimy się na bożonarodzeniowym pieczywie i ciastach pieczonych w krajach tego regionu, poznacie także ciekawostki związane ze świętami Bożego Narodzenia.
Przygotowaliśmy dla Państwa zbiór 42 receptur z ostatnich świątecznych wydań Mistrza Branży.
autor: Terravita
autor: Dawn Foods
autor: Terravita
Przed tłustym czwartkiem Terravita poleca recepturę na pączki !
Faworki, donuty, kruche ciasteczka, a przede wszystkim tradycyjne pączki i te z nietuzinkowymi polewami oraz nadzieniami! Poznajcie receptury na najsłodsze święto w ciągu roku! A także rady jak urządzić nie tylko Tłusty Czwartek, ale Tłusty Tydzień w piekarni i cukierni.
Kojarzy się z tortami. Charakteryzuje się lekkością, delikatnością, pulchnością i porowatością. Tematem tego wydania Kompendium Wypieków uczyniliśmy ciasto biszkoptowe, które – wbrew pozorom – jest znacznie bardziej uniwersalne.