Ciastko pistacjowo-porzeczkowe

autor: Łukasz Borgosz, mistrz cukiernictwa i właściciel Fanaberia Cafeteri
autor: Łukasz Borgosz, mistrz cukiernictwa i właściciel Fanaberia Cafeteri
autor: Paweł Petrykowski – mistrz Polski w lodziarstwie z 2015 r.
autor: Angelika Pawełczyk
autor: Karol Łazarewicz-Pudłowski – technolog żywienia, pracownik Comprital Polska.
dystrybutor: PPU Plus Sp. z o.o.
Francuskie słowo brioche jest używane przynajmniej od XV wieku. Pochodzi od czasownika broyer, który znaczy tyle co kruszyć, tłuc, rozcierać, rozdrabniać, nawiązuje więc do długiego procesu zagniatania ciasta. Nową, wyjątkową odsłonę tego popularnego wypieku proponuje firma CSM.
Belgia słynie z takich przysmaków jak: frytki, gofry, cykoria, czekolada czy praliny. Do niedawna dumą tego kraju były też bułki „pistolety”. Niestety te produkowane powszechnie przez współczesnych piekarzy nie przypominają oryginałów sprzed 50 lat, zwłaszcza pod względem smakowitości.
autor: Aleksander Zwieryńczyk, technolog firmy Sempre Group
Pierniki, makowce, keksy, serniki - świąteczne przysmaki nęcą wyglądem, zapachem i smakiem. Świąteczny stół się bez nich się nie obejdzie! Ale czy jest możliwe by zrezygnować w nich z… cukru? A przez to uczynić zdrowszymi?
Stworzyłeś magiczny smak tortu na Boże Narodzenie? Pomożemy Ci stworzyć wokół niego świąteczną aurę. Odkryj walory masy cukrowej POP firmy Modecor i ciesz się przygotowaniami do świąt!