Ciasteczka Ruby

autor: Barry Callebaut / Mona Lisa
autor: Barry Callebaut / Mona Lisa
autor: Prospona
17 receptur na Boże Narodzenie. Desery, ciasta i chleb. Zapraszamy do lektury.
Miniaturyzacja w piekarstwie rozwija się w najlepsze. Jej zwolennicy uważają, że mała, poręczna wersja pizzy czy cebularza jest nie tylko ładniejsza, ale przede wszystkim smaczniejsza. No tak, ale jak zrobić ciasto, żeby forma szła w parze ze smakiem?
autor: Sebastian Szmyd – mistrz cukiernictwa
Wygląd pieczywa, który zatrzymał się w czasie, a nawet się cofa, może mieć negatywny wpływ na sprzedaż. Nikt ze stałych klientów nie obrazi się na ładniejszą formę dobrze znanego chleba, za to może zainteresować konsumentów wychowanych na Instagramie. Sprawdźmy triki i sposoby, by zyskać więcej piękna w chlebie.
Tłusty czwartek tuż tuż. W tym roku święto łasuchów wypada 28 lutego. Tego dnia tradycyjnie objadamy się pączkami i faworkami. Najlepsze są rzecz jasna te przygotowane samemu. Ale nie każdy ma na to czas czy chęć.
Pączki z polewą Chocovic
Quarkini Buttermilk
Pączek „Panda”
Pączek klasyczny
Swoimi recepturami częstują najwięksi mistrzowie z Polski i zagranicy oraz finaliści World Chocolate Masters z Michałem Iwaniukiem na czele.Zapraszamy do lektury.
autor: Michał Iwaniuk – szef cukierni w Air Port Hotel Okęcie