Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Receptury

  • Melodia adwentu

    Melodia adwentu

    autor: Leonardo di Carlo – włoski mistrz cukiernictwa z prawie 30-letnim doświadczeniem zawodowym.

    Więcej

  • Pieczywo na grilla

    Pieczywo na grilla

    Wiosna i lato to te pory roku, gdy szczególnie chętnie odpoczywamy na łonie natury. Trudno sobie wyobrazić ten czas bez popularnego grilla. Bogatą ofertę mięs i wędlin warto uzupełnić atrakcyjnymi propozycjami z piekarni!

    Więcej

  • Ciastka francuskie z jabłkami

    Ciastka francuskie z jabłkami

    Nadchodzi czas na polskie owoce, m.in. soczyste jabłka. W tym tutorialu przestawiam recepturę na ciastka francuskie z jabłkami. Równie świetnie będą komponować się maliny, jagody, gruszki, które nadadzą oryginalny smak przypisany do naszej cukierni.

    Więcej

  • Ciabatta na zaczynie biga

    Ciabatta na zaczynie biga

    Ciabatta jest jednym z prostszych wypieków, niemniej jednak jej przygotowanie wymaga cierpliwości i delikatności. To włoskie pieczywo charakteryzujące się cienką, złotą i chrupiącą skórką, pieczone jest z dodatkami oliwek, ziół prowansalskich, suszonych pomidorów i innych składników charakterystycznych dla Italii.

    Więcej

  • Bagietki na zaczynie poolish

    Bagietki na zaczynie poolish

    Podobnie jak w cukiernictwie, w piekarstwie wciąż niedoścignionym wzorcem jest Francja, a jej symbolem jest bagietka. Aby uzyskać perfekcyjne chrupiące bagietki, trzeba umiejętnie podejść do procesu produkcji. Ten niezmiennie zaczyna się od wykonania płynnego zaczynu poolish.

    Więcej

  • Babka cięta z metra

    Babka cięta z metra

    Ciekawy system sprzedaży – CIĘCIE Z METRA – klient sam decyduje o ilości produktu bezpośrednio przy ladzie.

    Więcej