Receptury na pączki - Tłusty Czwartek 2019
Pączki z polewą Chocovic
Quarkini Buttermilk
Pączek „Panda”
Pączek klasyczny
Pączki z polewą Chocovic
Quarkini Buttermilk
Pączek „Panda”
Pączek klasyczny
Swoimi recepturami częstują najwięksi mistrzowie z Polski i zagranicy oraz finaliści World Chocolate Masters z Michałem Iwaniukiem na czele.Zapraszamy do lektury.
autor: Michał Iwaniuk – szef cukierni w Air Port Hotel Okęcie
autor: Florent Cheveau – 36-letni pastry chef w MGM Grand Hotel & Casino w Las Vegas (USA), laureat World Chocolate Masters 2018
autor: Elias Laderach – zwycięzca World Chocolate Masters 2018
autor: Leonardo di Carlo – włoski mistrz cukiernictwa z prawie 30-letnim doświadczeniem zawodowym.
Są kruche, słodkie i czerwono-białe. Zobaczcie przepis na patriotyczne makaroniki Małgorzaty Kalemby-Drożdż.
Wiosna i lato to te pory roku, gdy szczególnie chętnie odpoczywamy na łonie natury. Trudno sobie wyobrazić ten czas bez popularnego grilla. Bogatą ofertę mięs i wędlin warto uzupełnić atrakcyjnymi propozycjami z piekarni!
Nadchodzi czas na polskie owoce, m.in. soczyste jabłka. W tym tutorialu przestawiam recepturę na ciastka francuskie z jabłkami. Równie świetnie będą komponować się maliny, jagody, gruszki, które nadadzą oryginalny smak przypisany do naszej cukierni.
Ciabatta jest jednym z prostszych wypieków, niemniej jednak jej przygotowanie wymaga cierpliwości i delikatności. To włoskie pieczywo charakteryzujące się cienką, złotą i chrupiącą skórką, pieczone jest z dodatkami oliwek, ziół prowansalskich, suszonych pomidorów i innych składników charakterystycznych dla Italii.