Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Receptury

  • 12 świątecznych receptur

    12 świątecznych receptur

    Na wigilijnym stole powinno się pojawić 12 potraw. A my, szanując tą tradycję, serwujemy 12 słodkich receptur na ten wyjątkowy czas w cukierni i piekarni.

    Więcej

  • Ciasto francuskie i półfrancuskie

    Ciasto francuskie i półfrancuskie

    Lektura dla wszystkich, którzy chcą nauczyć się przygotowywania wszystkich rodzajów ciast. Omawiamy surowce, metody produkcji, skupimy się też na tym, co zrobić, aby wypieki zawsze się udawały. Uzupełnieniem teorii są tutoriale pokazujące etapy przygotowania poszczególnych ciast.

    Więcej

  • Pora na piknik i quiche

    Pora na piknik i quiche

    W oczekiwaniu na spotkania w lokalach gastronomicznych dobrym pomysłem są pikniki na świeżym powietrzu. A w piknikowym koszyku nie może zabraknąć quiche. Oto pomysł na ten przysmak autorstwa Michała Rutkowskiego.

    Więcej

  • Cukierniku, kucharzu! Upiecz bajgle z Tomaszem Korfelem

    Cukierniku, kucharzu! Upiecz bajgle z Tomaszem Korfelem

    Oto kolejny sprawdzony przepis Tomasza Korfela, który pomaga cukiernikom i kucharzom "przebranżowić się" w czasach epidemii. Choć z pewnością pomysł na chrupiącą bułeczkę zainteresuje każdego miłośnika wypieków. Tym razem Tomek zaprasza na krakowskie bajgle.

    Więcej

  • Rogaliki drożdżowe z konfiturą truskawkową

    Rogaliki drożdżowe z konfiturą truskawkową

    Ciasto drożdżowe przeżywa absolutny rozkwit! Jak pokazują statystyki, to najchętniej wyszukiwane obecnie receptury w Internecie. Michał Rutkowski, młody warszawski cukiernik, podzielił się swoim pomysłem na klasyczne drożdżowe rogaliki ze słodkim nadzieniem.

    Więcej

  • Specjały na wielkanocny stół - receptury Mistrza Branży

    Specjały na wielkanocny stół - receptury Mistrza Branży

    Choć nietypowe, to jednak się odbędą - święta Wielkanocne już za moment! Spędzone w najściślejszym gronie rodzinnym nie mogą odbyć się bez tradycyjnych słodkości. Przygotujcie z nami swoją ofertę z dowozem do domu, która osłodzi konsumentom niełatwy czas epidemii.

    Więcej

  • Cukierniku, kucharzu! Upiecz chleb z Tomaszem Korfelem

    Cukierniku, kucharzu! Upiecz chleb z Tomaszem Korfelem

    Tomasz Korfel z Lajkonik.House of Bakery zaoferował swoją pomoc cukierniom i restauracjom, zachęcając je do wypieku chleba w tym trudnym czasie. Bezpłatnie dzieli się wiedzą, jak zrobić chleb w warunkach pracowni cukierniczej czy lokalu gastronomicznego. Z nami podzielił się recepturą na chleb razowy Graham na zakwasie poolish.

    Więcej