Egzotyczny sernik
Sernik to jedno z najchętniej wybieranych ciast przez Polaków. Równie chętnie zajadamy się mango. Dlaczego by nie połączyć tych smaków? Oto przepis!
Sernik to jedno z najchętniej wybieranych ciast przez Polaków. Równie chętnie zajadamy się mango. Dlaczego by nie połączyć tych smaków? Oto przepis!
Niewielkie słodkości w kolorowych barwach to idealne rozwiązanie na karnawał. Poznajcie recepturę na słodkie trufle Sebastiana Szmyda.
Polacy kochają makaroniki. Nie mniej, niż pierniki. A może w grudniu warto połączyć te dwa smakołyki? Przedstawiamy Wam świąteczną recepturę Krzysztofa Wysłuchy.
Na wigilijnym stole powinno się pojawić 12 potraw. A my, szanując tą tradycję, serwujemy 12 słodkich receptur na ten wyjątkowy czas w cukierni i piekarni.
Bez maku nie ma świąt! Spróbujcie tradycyjnego makowca według receptury Tomasza Korfela.
Lektura dla wszystkich, którzy chcą nauczyć się przygotowywania wszystkich rodzajów ciast. Omawiamy surowce, metody produkcji, skupimy się też na tym, co zrobić, aby wypieki zawsze się udawały. Uzupełnieniem teorii są tutoriale pokazujące etapy przygotowania poszczególnych ciast.
autor: Komplet Polska
W oczekiwaniu na spotkania w lokalach gastronomicznych dobrym pomysłem są pikniki na świeżym powietrzu. A w piknikowym koszyku nie może zabraknąć quiche. Oto pomysł na ten przysmak autorstwa Michała Rutkowskiego.
Oto kolejny sprawdzony przepis Tomasza Korfela, który pomaga cukiernikom i kucharzom "przebranżowić się" w czasach epidemii. Choć z pewnością pomysł na chrupiącą bułeczkę zainteresuje każdego miłośnika wypieków. Tym razem Tomek zaprasza na krakowskie bajgle.
Ciasto drożdżowe przeżywa absolutny rozkwit! Jak pokazują statystyki, to najchętniej wyszukiwane obecnie receptury w Internecie. Michał Rutkowski, młody warszawski cukiernik, podzielił się swoim pomysłem na klasyczne drożdżowe rogaliki ze słodkim nadzieniem.