Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Receptury

  • Egzotyczny sernik

    Egzotyczny sernik

    Sernik to jedno z najchętniej wybieranych ciast przez Polaków. Równie chętnie zajadamy się mango. Dlaczego by nie połączyć tych smaków? Oto przepis!

    Więcej

  • Trufle karnawałowe

    Trufle karnawałowe

    Niewielkie słodkości w kolorowych barwach to idealne rozwiązanie na karnawał. Poznajcie recepturę na słodkie trufle Sebastiana Szmyda.

    Więcej

  • Piernikowe makaroniki

    Piernikowe makaroniki

    Polacy kochają makaroniki. Nie mniej, niż pierniki. A może w grudniu warto połączyć te dwa smakołyki? Przedstawiamy Wam świąteczną recepturę Krzysztofa Wysłuchy.

    Więcej

  • 12 świątecznych receptur

    12 świątecznych receptur

    Na wigilijnym stole powinno się pojawić 12 potraw. A my, szanując tą tradycję, serwujemy 12 słodkich receptur na ten wyjątkowy czas w cukierni i piekarni.

    Więcej

  • Ciasto francuskie i półfrancuskie

    Ciasto francuskie i półfrancuskie

    Lektura dla wszystkich, którzy chcą nauczyć się przygotowywania wszystkich rodzajów ciast. Omawiamy surowce, metody produkcji, skupimy się też na tym, co zrobić, aby wypieki zawsze się udawały. Uzupełnieniem teorii są tutoriale pokazujące etapy przygotowania poszczególnych ciast.

    Więcej

  • Pora na piknik i quiche

    Pora na piknik i quiche

    W oczekiwaniu na spotkania w lokalach gastronomicznych dobrym pomysłem są pikniki na świeżym powietrzu. A w piknikowym koszyku nie może zabraknąć quiche. Oto pomysł na ten przysmak autorstwa Michała Rutkowskiego.

    Więcej

  • Cukierniku, kucharzu! Upiecz bajgle z Tomaszem Korfelem

    Cukierniku, kucharzu! Upiecz bajgle z Tomaszem Korfelem

    Oto kolejny sprawdzony przepis Tomasza Korfela, który pomaga cukiernikom i kucharzom "przebranżowić się" w czasach epidemii. Choć z pewnością pomysł na chrupiącą bułeczkę zainteresuje każdego miłośnika wypieków. Tym razem Tomek zaprasza na krakowskie bajgle.

    Więcej