Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Pomysł na słodki biznes

dodano , bmc polska, materiał promocyjny

Planujesz produkować własne praliny i czekoladę, chcesz oblewać własne wyroby czekoladą? Nasz zespół chętnie pomoże, przeszkoli, wdroży technologię. Przeprowadzimy cały proces – od projektu po realizację.

Oferujemy cukiernicze linie do oblewania czekoladą, urządzenia do produkcji gotowych czekolad, w tym temperówki, oblewarki do czekolady wraz z tunelami chłodniczymi.

Kiedy zapragniesz produkować własne praliny, sięgnij po automatyczne dozowniki do pralin typu One Shot od Pomati, które gwarantują jakość i powtarzalność. Nasze urządzenia są obecne od ponad 50 lat w ponad 80 krajach na całym świecie. Pomati jest wiodącym producentem urządzeń cukierniczych do produkcji wyrobów czekoladowych.

Linie do produkcji pralin
Automatyczna produkcja pralin z wykorzystaniem dozowników typu One Shot to wyjątkowo wydajne urządzenie, którego zaletą jest jednoosobowa automatyczna obsługa. Dozowniki One Shot Pomati to maksymalna wydajność przy minimum przestrzeni. Cała linia wraz z komorą chłodniczą zajmuje tylko 5 metrów bieżących.

Urządzenie posiada duży czytelny wyświetlacz, proste menu. Bezawaryjna praca, automatyzacja całego procesu produkcji to zalety systemu Pomati. Wydajność maksymalna do 140 kg pralin na godzinę. Zwrot inwestycji już po pierwszym roku produkcji! Więcej >


Czy to się opłaca?
Taki system produkcji ma wiele zalet, m.in. obniża koszty produkcji, gdyż zamiast wielu etapów proces tworzenia czekoladowego korpusu i dodanie nadzienia odbywają się w jednym takcie dozującym. Dodatkowym walory to powtarzalność i jakość klasy premium.

Technologia One Shot umożliwia produkcję pralin o zwiększonej zawartości nadzienia, pozwala także zmniejszyć zużycie czekolady do 20%. Maksymalny procent nadzienia w pralinie – przy odpowiednich parametrach – może wynieść nawet 80%. Ma to kluczowe znaczenie dla producentów w sytuacji, gdy ceny za ziarno kakaowe wciąż rosną.

https://www.bmcpolska.com/linia-do-produkcji-pralin

Zalety technologii OneShot:

  • bardzo elastyczna, daje wiele możliwości i konfiguracji,
  • szybkość – w jednym takcie dozowane są nadzienie i czekolada, 
  • oszczędność – przy małym nakładzie pracy powstaje kompletny produkt,
  • dużo lepsza jakość produktów – równomierne rozlanie czekolady, brak widocznego połączenia korpusu ze spodem praliny, gdyż korpus powstaje w całości od razu, 
  • możliwość uzyskania bardzo cienkiej warstwy czekolady – dozowanie do 80% nadzienia, 
  • możliwość dozowania nadzienia z drobnymi dodatkami,
  • gwarancja uzyskania praliny jakości premium, powtarzalności produktu, wydajności od 35 kg do 140 kg pralin na godzinę.

Zobacz >



Temperówki do czekolady – bijące serce cukierni

Profesjonalne urządzenia do szybkiego temperowania i oblewania czekoladą. Wyposażone w innowacyjne funkcje pozwalają skutecznie i szybko temperować każdą czekoladę. Doskonale sprawdzają się zarówno w cukierni, jak i zakładzie produkcyjnym. Oferujemy nowoczesne temperówki do czekolady o pojemności zbiornika od 9 kg do 50 kg.

https://www.bmcpolska.com/temperowki-do-czekolady


Więcej >


Zalety temperówek:

  • wykonane ze stali nierdzewnej w gat. 304,
  • pojemność zbiornika od 9 do 50 kg,
  • podgrzewany stół wibracyjny,
  • dozowanie programowane lub manualne za pomocą pedału,
  • podgrzewany zbiornik czekolady,
  • podwójny układ grzania zbiornika i spirali Archimedesa,
  • demontowana spirala Archimedesa umożliwiająca łatwe czyszczenie urządzenia,
  • opcjonalnie system do oblewania czekoladą,
  • akcesoria do dekoracji,
  • moc od 1,2 do 3,5 kW,
  • zasilanie 400 V/50 Hz.

 

produkcja pralin