Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Muzeum Lodów powstaje w Singapurze

dodano , Redakcja AU

Nowojorskie Muzeum Lodów (Museum of Ice Cream) w tym roku otworzy swoją nową lokalizację w Singapurze. Obiecuje zwiedzającym międzynarodowe atrakcje i bajkowy świat pełen multisensorycznych instalacji. Otwarcie planowane jest w Dempsey na sierpień.

Będzie to pierwsza poza Stanami Zjednoczonymi lokalizacja muzeum znanego (zwłaszcza wśród użytkowników Instagrama) z tęczowego basenu z posypką. Otwarcie zostało zapowiedziane w mediach społecznościowych kilka dni temu i oficjalnie potwierdzone 7. kwietnia przez STB (Radę Turystyki Singapuru).

 


Amerykańskie Muzeum Lodów to miejsce mające pobudzać wyobraźnię i kreatywność. Kolor różowy jest zdecydowanie wiodącą barwą marki. Najpierw goście wybierają swoje „lody”, czerpiąc inspirację ze ściany celebrytów, w tym: „Anderson Scooper”, „Kanye Zest”, „Justin Timbershake” i „Oprah Winfreeze”. Następnie rozpoczyna się wycieczka po poszczególnych pokojach - w sumie znajduje się tam13 instaliacji. Oprócz zwiedzania słodkich scenerii i udziału w rozmaitych aktywnościach muzeum organizuje wydarzenia czy warsztaty, np. z produkcji lodów czy kreowania połączeń smakowych. Sprzedaje także lody pod własną marką (obecnie w siedmiu smakach), które można kupić wysyłkowo w całych Stanach Zjednoczonych. 

 


Manish Vora, współzałożyciel Muzeum Lodów uważa, że ​​mrożone produkty mleczne są tym, co łączy ludzi w pozytywny sposób. 

Oprócz lokalizacji w Nowym Jorku Museum of Ice Cream otworzyło stałą lokalizację również w San Francisco i miało pop-upy w Los Angeles, Miami i dwa pop-upy w Nowym Jorku. 

 


Więcej info >>> KLIK!