Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Warto przeczytać

  • PORADNIK: Jak zabezpieczyć się przed koronawirusem [UPDATE]

    PORADNIK: Jak zabezpieczyć się przed koronawirusem [UPDATE]

    Co powinieneś wiedzieć o koronawirusie? Jak chronić się przed nowym wirusem w zakładzie produkującym żywność, a jakie środki ostrożności wprowadzić w punktach sprzedaży? Podsumowaliśmy najważniejsze informacje i zalecenia Głównego Inspektoratu Sanitarnego. Przeczytaj koniecznie!

    Więcej

  • Prozdrowotne właściwości chleba na kwasie piekarskim

    Prozdrowotne właściwości chleba na kwasie piekarskim

    Największym osiągnięciem ludzkiego umysłu było wynalezienie sposobu produkcji chleba na kwasie piekarskim w starożytnym Egipcie. Teraz naukowcom nie pozostaje nic innego, jak tylko potwierdzać i objaśniać ten wynalazek” – Kliment Arkadjewicz Timiriazew (1843-1920).

    Więcej

  • Modna słodycz

    Modna słodycz

    W co ubrane będą … torty w 2020? Jakie motywy, kolory i smaki będą rządzić w ciastkach, deserach i tortach?Przejrzeliśmy strony internetowe,odwiedziliśmy słodkie pracownie i przeanalizowaliśmy instagramowe hashtagi, by dowiedzieć się, co będzie słodkim hitem tego roku.

    Więcej

  • Ferment w cukiernictwie

    Ferment w cukiernictwie

    Zabawa bez końca – tak nazywa fermentację Michał Kępiński, szef kuchni w Cook Up, który m.in. szkoli z kreatywnego wykorzystania kiszonek w deserach.

    Więcej

  • Piekarz i pasjonatka – dwie drogi do doskonałego chleba

    Piekarz i pasjonatka  – dwie drogi do doskonałego chleba

    Matylda Kustra i Krzysztof Bryjka - zwycięzcy I edycji konkursu piekarskiego Master Baker. Choć dzielą ich kilometry, zainteresowania, wiedza, to łączy chleb. Bo tam, gdzie pierwsze miejsce grają mąka, zakwas i szacunek do rzemiosła, tam znika podział na zawodowca i amatora.

    Więcej

  • Słodko-słone SweetTARGi 2020

    Słodko-słone SweetTARGi 2020

    Kolejna edycja SweetTARGów zaprasza na słodko-słoną ucztę, spotkanie z największymi nazwiskami polskiego cukiernictwa, liczne warsztaty oraz po raz pierwszy wyjątkowy Salon Czekolady.

    Więcej