Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Wakacyjna odsłona "Mistrza Branży"

    Wakacyjna odsłona "Mistrza Branży"

    Wakacyjne wydanie poradnika już jest dostępne! Dużo rozmów z ciekawymi ludźmi branży, dużo artykułów, których nie spotkacie w żadnym innym czasopiśmie. I jeszcze jedno – od tego wydania mamy nowy, oddzielny dział Edukacja.

    Więcej

  • Skarby natury przez cały rok

    Skarby natury przez cały rok

    Jeżeli chcemy cieszyć się bogactwem smaków i wartości odżywczych wielu gatunków warzyw i owoców przez cały rok, warto pomyśleć o sposobach ich przechowywania. Odpowiednio wysuszone lub zamrożone produkty to skarbnica witamin oraz smaków, które są dla nas na wyciągnięcie ręki…

    Więcej

  • Produkcja jagodzianek – tradycyjnie i konkurencyjnie

    Produkcja jagodzianek – tradycyjnie i konkurencyjnie

    Dzisiaj o sukcesie niemal każdej firmy decydują w większości dwa czynniki: jakość i cena. O ile ten pierwszy czynnik jesteśmy w stanie zagwarantować w produkcji ręcznej, o tyle drugi jest już nieosiągalny. Dlatego warto poszukać rozwiązań, które umożliwią produkcję wysokiej jakości wyrobów w niskiej cenie.

    Więcej

  • Na zakupy bez portfela

    Na zakupy bez portfela

    Zamiast gotówki i licznych kart płatniczych, zabierz ze sobą do sklepowej kasy tylko telefon komórkowy... Z takiej dogodności będziemy mogli korzystać jako pierwsi w Europie i to już od września.

    Więcej

  • Polska na 24. miejscu

    Polska na 24. miejscu

    Znamy już wyniki Światowego Indeksu Bezpieczeństwa Żywności 2012. Wyprzedziliśmy ponad 80 krajów... Jakie są nasze mocne strony?

    Więcej

  • Rynek cukierków może wzrosnąć

    Rynek cukierków może wzrosnąć

    Polacy zjadają kilogram cukierków rocznie, głównie żelków. Miejsca wystarczy i dla marek sieci, i wyrobów znanych producentów – przekonuje "Puls Biznesu".

    Więcej

  • Piekarnia-cukiernia na parkiecie

    Piekarnia-cukiernia na parkiecie

    Często przedsiębiorcy stają przed dylematem: jak pozyskać kapitał na rozwój swojej działalności? W gąszczu możliwości, jakie daje rynek finansowy, warto wybrać opcję, która wzmocni pozycję piekarni na rynku.

    Więcej

  • Lwówek Śląski dla Nepalu

    Lwówek Śląski dla Nepalu

    Zapraszamy do działu "Receptury", gdzie opublikowaliśmy przepisy przygotowane przez uczniów ZSZ ZPEW w Lwówku Śląskim. Receptury opracowano na podstawie zasad akcji „Twój wypiek w Nepalskiej Piekarni”, która została ogłoszona na naszych łamach.

    Więcej

  • VI edycja Kremówki Papieskiej w Rzeszowie

    VI edycja Kremówki Papieskiej w Rzeszowie

    Już po raz 6. podkarpaccy cukiernicy i piekarze podjęli się niezwykłego wyzwania, czyli przygotowania 92-metrowej „Kremówki Papieskiej”. Ta uroczystość odbyła się tradycyjnie na centralnym rzeszowskim deptaku, przy ulicy 3 Maja w trzecim dniu czerwca.

    Więcej