Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Poprawić jakość mąki

    Poprawić jakość mąki

    Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego zaprasza na konferencję – „Jakość mąki – bezustanne wyzwanie dla młynarzy i piekarzy”.

    Więcej

  • (Nie)szkodliwe odpady, słone opłaty

    (Nie)szkodliwe odpady, słone opłaty

    Niewłaściwy sposób postępowania z odpadami, lekceważenie lub nieświadome naruszenie prawa w tym zakresie może słono kosztować piekarzy czy cukierników. W zasadzie odpady z tej branży są nieszkodliwe tylko z pozoru…

    Więcej

  • Czarne chmury nad cenami żywności

    Poziom inflacji w kwietniu utrzymał się na poziomie 3,9 proc. r/r, sytuacja nie zmieniła się w stosunku do ubiegłego miesiąca. Czego możemy się spodziewać w niedalekiej przyszłości?

    Więcej

  • Turniejowy Poznań 2012

    Turniejowy Poznań 2012

    24-27 kwietnia br. w Poznaniu odbyły się dwa ogólnopolskie turnieje dla uczniów w zawodzie cukiernik oraz piekarz, zorganizowane przez Wielkopolską Izbę Rzemieślniczą wspólnie z poznańskim Zespołem Szkół Przemysłu Spożywczego.

    Więcej

  • Nowe dokumenty zasiłkowe

    Przedsiębiorco, wypłacasz zasiłek? Starasz się o zasiłek? Kompletujesz dokumenty? Sprawdź, jakie zaczęły obowiązywać zasady dokumentowania prawa do świadczeń pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa.

    Więcej

  • Pomagamy Rozwinąć Skrzydła

    Pomagamy Rozwinąć Skrzydła

    Dzięki funduszowi stypendialnemu im. J. i J. Putka, rok 2012 okazał się szczęśliwy dla 15 młodych, zdolnych ludzi z niezamożnych rodzin. Każda z tych osób otrzymała finansowe wsparcie na kontynuację edukacji na studiach wyższych.

    Więcej

  • Przedsiębiorco, kontroluj ZLA

    Od 21 kwietnia obowiązują nowe wzory zaświadczeń lekarskich o czasowej niezdolności do pracy – ZLA oraz ZLA/K. Z obiegu nie znikną jednak dotychczas funkcjonujące druki, bowiem pozostają one w użyciu do 31 grudnia 2012 r.

    Więcej

  • Kolejna odsłona Dobrej Żywności

    Kolejna odsłona Dobrej Żywności

    26 maja w ogrodach Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, odbędzie się Piknik Programu Poznaj Dobrą Żywność. Tematem przewodnim imprezy będzie zbilansowana, zdrowa dieta, szczególnie dla matek i dzieci.

    Więcej