Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Pożegnanie Tadeusza Kałasy

    12 czerwca br. o godz. 11.00 w kościele pw. św. Michała Archanioła w Warszawie odbędzie się msza św. żałobna za Tadeusza Kałasę (94 l.) - nestora warszawskiego piekarstwa.

    Więcej

  • Nocny Turniej ATSP Jędryka Cup

    Już dzisiaj o 21.00 na nowym stadionie Skry Częstochowa przy ul. Loretańskiej zmierzy się 12 zespołów podczas II edycji Nocnego Turnieju Piłki Nożnej ATSP Jędryka Cup!

    Więcej

  • Puchar z Pracowni Rarytasów

    Puchar z Pracowni Rarytasów

    Firma Wedel (narodowy sponsor UEFA EURO 2012) w swojej Pracowni Rarytasów stworzyła replikę pucharu Henri Delaunay'a. To nie pierwsze takie dzieło stworzone w całości z wedlowskiej czekolady.

    Więcej

  • Delikatesy w sieci

    Delikatesy w sieci

    Obecnie udział e-sklepów spożywczych w całości handlu spożywczego wynosi 0,1-0,2%. Jak będzie się rozwijał ten rynek za 5-6 lat?

    Więcej

  • Finał Agro Polska 2012

    Finał Agro Polska 2012

    Kilkadziesiąt najlepszych polskich firm z branży rolno-spożywczej odebrało nagrody podczas finału XIX edycji Ogólnopolskiego Konkursu Promocyjnego AGRO POLSKA.

    Więcej

  • Więcej powierzchni dla wystawców

    Więcej powierzchni dla wystawców

    Następne targi piekarsko-cukiernicze w Stuttgarcie odbędą się dopiero w październiku 2013, a organizatorzy już planują wydarzenie. Podjęto nawet decyzję o powiększeniu powierzchni wystawienniczej o ok. 10 tys. metrów kwadratowych, aby sprostać rosnącemu popytowi.

    Więcej

  • Odszedł człowiek legenda - Tadeusz Kałasa

    Odszedł człowiek legenda - Tadeusz Kałasa

    4 czerwca br. pożegnaliśmy Tadeusza Kałasa - nestora polskiego, a zwłaszcza warszawskiego piekarstwa, wieloletniego Starszego Cechu Piekarzy w Warszawie, członka honorowego SRP RP, posła na Sejm. Miał 94 lata. Jakim był człowiekiem, co zrobił i czym się zasłużył dla piekarstwa?

    Więcej

  • Praktyki dla nauczycieli i instruktorów

    Praktyki dla nauczycieli i instruktorów

    Chcesz podnieść kompetencje jako nauczyciel lub instruktor, poznać z bliska innowacyjne rozwiązania w branży piekarskiej, cukierniczej i gastronomicznej? Zgłoś się na bezpłatne praktyki.

    Więcej