Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Ciasto ptysiowe parzone

    Ciasto ptysiowe parzone

    Na przestrzeni ostatniego roku ptysie stały się niekwestionowanym bohaterem witryn kawiarnianych i cukierniczych! Z racji tego w tym wydaniu naszego miesięcznika, w cyklu Podstawy produkcji ciast prezentujemy tajniki przygotowania ciasta parzonego.

    Więcej

  • Najlepsze polskie cukiernie według La Liste

    Najlepsze polskie cukiernie według La Liste

    La Liste to ranking najlepszych na świecie restauracji zbierający dane z tysięcy przewodników kulinarnych, tysięcy publikacji kulinarnych i recenzji. Po raz pierwszy powstała także selekcja najlepszych cukierni, na której znajduje się 10 cukierni z Polski.

    Więcej

  • Czy zrzeszanie się może być remedium na kłopoty w branży?

    Czy zrzeszanie się może być remedium na kłopoty w branży?

    Trudne czasy wymagają nie tylko nowych sposobów działania, ale przede wszystkim wspólnego przeciwstawiania się im i szukania rozwiązań. Dlatego właśnie teraz stowarzyszenie rzemieślników jest potrzebne jak nigdy dotąd. I oto właśnie jest. Czy przyniesie realne zmiany w branży? To zależy od naszego wspólnego zaangażowania.

    Więcej

  • Master Baker 2022 - finały

    Master Baker 2022 - finały

    Znamy już finalistów ogólnopolskiego konkursu dla piekarzy podczas targów Polagra 26-28.09.2022 r. pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Henryka Kowalczyka.

    Więcej

  • Wakacje inwestycyjne Fit Cake

    Wakacje inwestycyjne Fit Cake

    Kiedy w wielu domach i firmach tematem numer jeden są wakacje kredytowe, Fit Cake wprowadza swoje rozwiązanie, mające pomóc przetrwać kryzys - wakacje inwestycyjne. Dla potencjalnych franczyzobiorców oznacza to, że będą mogli odroczyć część kosztów, niezbędnych do uruchomienia kawiarni.

    Więcej

  • Mistrz to także uczeń - nowe wydanie Mistrza Branży

    Mistrz to także uczeń - nowe wydanie Mistrza Branży

    Czy absolwenci szkół gastronomicznych mają dobry start? Jak wykonać tort na 600 osób w 1-osobowej pracowni? Czy przekształcenie swojej działalności w spółkę dziś się opłaca? Czym różni się szarlotka od jabłecznika? I dlaczego warto dołączyć do nowo powstałego stowarzyszenia Rzemieślnik?

    Więcej