Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Festiwal Krówek marki Wawel

    Festiwal Krówek marki Wawel

    Rusza Festiwal Krówek z Wawelu, czyli wielkie święto uwielbianych przez Polaków słodkości. W tej edycji fani poznają aż trzy nowe smaki: Peanut Butter, Czekoladowy oraz Słony Karmel. Nie zabraknie także kultowej już Krówki Mlecznej z Wawelu, przygotowywanej w oparciu o tradycyjną recepturę i dobre składniki.

    Więcej

  • Targi Zero Waste startują już 4 czerwca

    Targi Zero Waste startują już 4 czerwca

    Idea produkcji zero waste rozpowszechnia się na wiele branż. Z pewnością ciekawę rozwiązania dla branży piekarsko-cukierniczej można będzie podpatrzeć na kolejnej edycji targów Zero Waste w Warszawie.l

    Więcej

  • Innowacje pedagogiczne jako odpowiedź na zapotrzebowanie rynku pracy

    Innowacje pedagogiczne jako odpowiedź na zapotrzebowanie rynku pracy

    Podstawowym celem każdego przedsiębiorstwa, także tego z branży spożywczej, jest odpowiadanie na szybko zmieniające się potrzeby klientów. Nadążanie za modą, trendami w branży nie omija żadnej firmy. Dlatego coraz większą rolę w zaspokajaniu oczekiwań klientów odgrywają wszechstronnie wykształceni pracownicy.

    Więcej

  • Czy wiesz, jaka jest temperatura twoich lodów?

    Czy wiesz, jaka jest temperatura twoich lodów?

    Temperatura w konserwatorze do lodów często różni się od tego, co pokazuje sterownik, a to może powodować komplikacje nie tylko przy tworzeniu nowych smaków, ale przede wszystkim podczas ich sprzedaży do zewnętrznych punktów.

    Więcej

  • Polskie truskawki – obalamy największe mity

    Polskie truskawki – obalamy największe mity

    Truskawki są tańsze niż w ubiegłym roku. Krajowe truskawki mamy od kwietnia do października. Można je odróżnić od importowanych, szypułka prawdę powie! – ta świeżych owoców jest soczyście zielona, sztywna i delikatnie odstaje od owocu. Co jeszcze warto wiedzieć o jednym z ulubionych owoców Polaków?

    Więcej

  • Mniej cukru, ten sam smak

    Mniej cukru, ten sam smak

    Zjeść ciastko i mieć… zgrabną figurę. Zdrowe zęby. Sprawnie działający układ trawienny i silną odporność. Oto wymagania, przed którymi stawia branżę współczesny konsument. Okazuje się, że te oczekiwania są możliwe do spełnienia. Dołącz do programu PrzyjazneNIE-cukiernie i przekonaj się sam.

    Więcej