Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Nauczyciel na praktykach

    Nauczyciel na praktykach

    Projekt Doskonalenie "Chlebem Powszednim" Nauczyciela Zawodu rozwija się na całego. Właśnie dotarły do nas pierwsze opinie, zdjęcia, a nawet filmy z praktyk organizowanych na Mazurach oraz diagnoz, które odbywają się w Pomorskiej Akademii Kulinarnej.

    Więcej

  • Błędy w znakowaniu wyrobów cukierniczych

    Błędy w znakowaniu wyrobów cukierniczych

    Nie jesteś pewien, czy etykieta na Twoich wyrobach cukierniczych jest dobrze opracowana? W tym artykule znajdziesz odpowiedź na Twoje wątpliwości: krótką, ale treściwą analizę typowych błędów, które przewijały się w raportach pokontrolnych IJHARS.

    Więcej

  • Bezpłatne warsztaty dla nauczycieli

    Do dnia 15.06.2012 r. można składać aplikacje do udziału w międzynarodowym kongresie poświęconym przedsiębiorczości w kształceniu ustawicznym. Kongres organizowany jest przez Komisję Europejską - Dyrekcje Generalne ds. Przedsiębiorstw i Przemysłu oraz Edukacji i Kultury (przy wsparciu ze strony ICF).

    Więcej

  • Jak się robi reklamę piekarni-cukierni na Śląsku?

    Jak się robi reklamę piekarni-cukierni na Śląsku?

    Radio Piekary wie, jak bawić swoich słuchaczy i przy okazji zrobić dobrą reklamę lokalnym rzemieślnikom. Pod koniec kwietnia br. lokalna stacja radiowa ruszyła z ciekawym pomysłem konkursów, w które zaangażował się Tadeusz Bączkowicz, znany śląski rzemieślnik z Radzionkowa, właściciel Cukierni-Piekarni.

    Więcej

  • Dobra passa dla słodyczy i ciastek

    Dobra passa dla słodyczy i ciastek

    2012 r. zapowiada się równie łaskawy dla producentów słodyczy jak 2011 r. W ubiegłym sezonie Polacy wydali na łakocie około 3% więcej niż rok wcześniej. Teraz może być jeszcze więcej. Popyt jednak wymaga zastrzyku nowości.

    Więcej

  • Jak kibicują piekarze i cukiernicy?

    Jak kibicują piekarze i cukiernicy?

    Euro 2012 to prawdziwe święto dla wielu Polaków. Wśród nich są piekarze i cukiernicy. Sprawdziliśmy, czy są prawdziwymi fanami piłki nożnej, podpytaliśmy, jak zamierzają kibicować naszym (na żywo, przed TV, w Strefie Kibica) i czy Euro 2012 postrzegają w kategoriach biznesu.

    Więcej

  • Sztuka częstowania

    Sztuka częstowania

    Apetyt rośnie w miarę jedzenia – tę genialną prawdę zna każdy, kto lubi dobre jedzenie, kto zasmakował w bogactwie lub choć raz zorganizował degustację swoich produktów. Degustację, która pozwala przekonać konsumentów do nowego, zaostrzyć apetyty i… poprawić wyniki sprzedaży.

    Więcej

  • Pożegnanie Tadeusza Kałasy

    12 czerwca br. o godz. 11.00 w kościele pw. św. Michała Archanioła w Warszawie odbędzie się msza św. żałobna za Tadeusza Kałasę (94 l.) - nestora warszawskiego piekarstwa.

    Więcej