Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Ciasteczkowe rewelacje 2012 według firmy Credin

    Ciasteczkowe rewelacje 2012 według firmy Credin

    Ledwo minęły święta wielkanocne, a rzemieślnicy z całej Polski, ba! nawet z zagranicy, zjechali do Sobótki (woj. dolnośląskie) na II edycję Credi Cookies Sensation (11-12 kwietnia). Jakie propozycje dla półprzemysłowej produkcji cukierniczej tym razem zafundowała firma Credin wspólnie z partnerami biznesowymi?

    Więcej

  • Pfahnl na bogato

    Pfahnl na bogato

    Produkty z czystą etykietą, pieczywo i wyroby cukiernicze z bogactwem dodatków, pomysł na snacki oraz dekoracje – tak najkrócej można określić zakres tematyczny i technologiczny seminarium, które 16-17 kwietnia zorganizowała firma Pfahnl. Współorganizatorem były również firmy Bayard i Scotsman-Ice Systems.

    Więcej

  • Weselny happening z udziałem cukiernika

    Weselny happening z udziałem cukiernika

    29 kwietnia na ulicy Moniuszki w Żorach ruszy I edycja cyklu pokazów "Mody z ul. Moniuszki", organizowanego przez Cech Rzemiosł Różnych w Żorach oraz firmę Hantesis. Swój pokaz cukierniczy zapowiedział również mistrz Krzysztof Wysłucha.

    Więcej

  • Wypływa... podróbka

    Wypływa... podróbka

    Lider sprzedaży oliwy w Polsce – firma Monini – wniosła o przeprowadzenie badań oliwy z tzw. pierwszego tłoczenia – extra virgin. Badania prowadzone były we włoskim laboratorium, gdzie wyszło na jaw, że połowa z badanych próbek oliwy nie spełnia norm unijnych.

    Więcej

  • Zapytaj przedstawiciela firmy HERT o Blue Box

    Zapytaj przedstawiciela firmy HERT o Blue Box

    Blue Box czyli praktyczna walizka wypełniona częściami zamiennymi do maszyn WP Haton. Podstawowa korzyść z posiadania tego produktu to minimalizacja przestojów, dzięki szybkiej reakcji na awarie podstawowych części maszyn.

    Więcej

  • Bezdymnie i ekonomicznie w Twojej piekarni - obejrzyj film z realizacji

    Bezdymnie i ekonomicznie w Twojej piekarni - obejrzyj film z realizacji

    W przypadku ceramicznych pieców RRK, przystosowanych do spalania paliw stałych, przestawienie się na alternatywne paliwa gazowo-płynne nie zawsze daje spodziewane efekty. Szukając realnych oszczędności, lepiej zmodernizować piec na tradycyjny opał, wyposażając go w nowy palnik i system automatycznego nawęglania.

    Więcej