Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Skutki nawałnic

    Skutki nawałnic

    Nawałnice i burze niszczyły uprawy na polach, w tunelach foliowych i szklarniach. Żywioł zostawił po sobie ślad również na zabudowaniach gospodarskich.

    Więcej

  • W Stanowicach powstanie fabryka wyrobów piekarniczych

    W Stanowicach powstanie fabryka wyrobów piekarniczych

    W Stanowicach, na terenie oławskiej podstrefy ekonomicznej zainwestuje Bama Europa Sp. z o.o. Inwestor w budowę 7-tysięcznej hali produkcyjnej, w której produkowane będą wyroby piekarnicze do najbardziej znanych restauracji sieciowych, zainwestuje co najmniej 36 milionów złotych oraz zatrudni minimum 40 pracowników.

    Więcej

  • Lody bez (euro)szału

    Lody bez (euro)szału

    Piekarze, cukiernicy, lodziarze z wielkim entuzjazmem podeszli do Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej Euro 2012. Zainwestowali w dekoracje piłkarskie, nowe szyldy, gadżety, tylko dlatego, żeby przyciągnąć uwagę konsumentów.

    Więcej

  • Konkurs Dobry Chleb - trwają zgłoszenia

    Konkurs Dobry Chleb - trwają zgłoszenia

    Do 24 sierpnia br. do godz. 12.00 można przesyłać próbki chleba oraz zgłaszać udział w konkursie "Dobry Chleb". Ogłoszenie wyników nastąpi podczas XIV Święta Chleba w Radomiu na 2 września 2012 r.

    Więcej

  • Zarobisz na wiśniach

    Szykuje się drugi rok z rzędu korzystny dla producentów wiśni. Ceny owoców będą wysokie ze względu na wymarznięcia części drzew i przewidywane niższe zbiory - podano w programie "Agrobiznes" w TVP.

    Więcej

  • Bakaliowa dieta

    Bakaliowa dieta

    Wszyscy lubią i jedzą bakalie. Orzechy, rodzynki, suszone figi czy morele. Są one nie tylko smaczną przekąską, ale i również doskonałym źródłem składników odżywczych. Działają dobrze na trawienie, na pamięć, a nawet pomagają zapobiegać chorobom serca. Pozytywnie wpływają na nasze ciało oraz umysł.

    Więcej

  • Jak powstaje dobre wnętrze

    Jak powstaje dobre wnętrze

    Dobre wnętrze w kawiarni, piekarni czy cukierni zmienia się z duchem czasów, dopasowuje się do klientów i sprawia, że czują się w nim dobrze. Dobrze zaaranżowane wnętrze jest dla naszego lokalu jak muzyka dla obrazu. Nie przytłacza go, ale świetnie się komponuje.

    Więcej