Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Federacja Konsumentów zaprasza na konferencję

    Najcenniejszym podmiotem największych gospodarek świata jest konsument... Ten temat podejmą przedstawiciele różnych instytucji i organizacji, w tym organizacji zrzeszających przedsiębiorców, ale również osób włączonych w procesy legislacyjne na poziomie krajowym i europejskim.

    Więcej

  • Lipiec i sierpień świadomej kobiecości

    Lipiec i sierpień świadomej kobiecości

    Czasem gdzieś pomiędzy domem a pracą gubi się ... kobiecość. Zaczyna brakować spójności i współpracy pomiędzy umysłem i ciałem. Pojawia się zmęczenie i zniechęcenie. Co zrobić i jak wykorzystać tą siłę, która drzemie w każdej z nas? Jak się sobą świadomie zaopiekować?

    Więcej

  • Wiosenno-letnie inspiracje z Eco Trade

    Wiosenno-letnie inspiracje z Eco Trade

    Co jak co, ale szkolenia z Danielem Waliszewskim z firmy Eco Trade nie są nudne. Lubi to, co robi, lubi się dzielić swoją pasją, a kiedy zaprosi do swojej pracowni innych pasjonatów, to takie szkolenie przypomina dobrą zabawę. I tak właśnie było 19-20 czerwca w Gliwicach przy ul. Okrężnej 8.

    Więcej

  • Figury czekoladowe

    Figury czekoladowe

    Im bardziej poznaje się naturę i możliwości czekolady, tym większą budzi ona fascynację. Z natury bywa kapryśna, ale w rękach doświadczonego technologa może przybierać niespotykane formy, nie wspominając oczywiście o smaku. Tym razem odkrywamy naturę czekolady pozwalającej nam tworzyć różnorodny świat figurek.

    Więcej

  • Dobroczyńcy 2011

    Dobroczyńcy 2011

    Program 3 Polskiego Radia, Żywiec Zdrój S.A., Orange Polska, Lesaffre Polska SA, Koalicja Partnerstwo dla zdrowia, Nutricia - to laureaci Konkursu o tytuł "Dobroczyńca Roku 2011". Nagrody przyznano 29 maja br. podczas Gali Finałowej w Warszawie.

    Więcej

  • Rybnicki Dzień Chleba po raz 1.

    Rybnicki Dzień Chleba po raz 1.

    I edycja Dnia Chleba, zorganizowana w ramach Jarmarku Śląskiego w Rybniku, wypadła całkiem dobrze, biorąc pod uwagę duże zainteresowanie mieszkańców i przyjezdnych. "Śląskie sznity” i darmowe lody rozchodziły się w ekspresowym tempie.

    Więcej

  • Warsztaty z Silliker Polska

    26 czerwca 2012 r. odbędą się warsztaty szkoleniowe dla branży piekarsko-cukierniczej. Warsztaty obejmują tematy znakowania środków spożywczych i zmian w legislacji.

    Więcej

  • 3 priorytety Jarosława Gajdy

    3 priorytety Jarosława Gajdy

    O rodzinnym Radomiu mówi, że jest zamarkecony. Boli go, że w naszym społeczeństwie jest przyzwolenie na szarą strefę. Ale najważniejszą sprawą dla Jarosława Gajdy jest promocja pieczywa. Ma na to zaledwie dwa lata jako przewodniczący Krajowej Rady Piekarstwa i Cukiernictwa.

    Więcej

  • Jedzenie jako antidotum

    Jedzenie jako antidotum

    W czasach kiedy choroby cywilizacyjne stają się plagą, a społeczeństwa Europy starzeją się coraz szybciej, diametralnie zmienia się podejście do żywności. Nie chodzi już o dostarczenie składników potrzebnych do funkcjonowania organizmu, ale przede wszystkim o zapewnienie żywności funkcjonalnej.

    Więcej