Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Śniadanie podatkowe

    21 sierpnia br. w biurze KPMG w Poznaniu odbędzie się Śniadanie podatkowe, czyli poranne spotkanie z doradcami podatkowymi KPMG, poświęcone aktualnym kwestiom podatkowym ważnym dla przedsiębiorców.

    Więcej

  • Krajowa Spółka Cukrowa wymaga szybkiej prywatyzacji

    Krajowa Spółka Cukrowa wymaga szybkiej prywatyzacji

    Ze względu na interes Polski wskazana jest sprzedaż akcji Krajowej Spółki Cukrowej pracownikom i plantatorom niż wejście na warszawską giełdę. Takie rozwiązanie utrzyma narodowy charakter spółki i zapobiegnie groźbie przejęcia przez zagranicznego konkurenta.

    Więcej

  • Energetyzujące lody BLACK

    Energetyzujące lody BLACK

    Znany napój energetyzujący BLACK Mojito o smaku limonki i mięty doczekał się wersji lodowej. Od sierpnia w sprzedaży pojawiły się orzeźwiające, energetyzujące zielone sorbety!

    Więcej

  • Nie tylko radio

    Nie tylko radio

    Nie odstraszaj klientów źle dobraną muzyką – zainwestuj w profesjonalistów, którzy opierając się na swojej wiedzy i doświadczeniu unikną muzycznego faux pa.

    Więcej

  • VAT na dotacje unijne?

    Eksperci podatkowi KPMG ostrzegają: Ministerstwo Finansów chce rozszerzyć zakres opodatkowania na wszystkie dotacje, subwencje i pomoc unijną.

    Więcej

  • Raport KPMG: "The chocolate of tomorrow"

    Raport KPMG: "The chocolate of tomorrow"

    Według raportu KPMG „The chocolate of tomorrow” globalny rynek czekolady charakteryzuje się stabilnością i w ciągu najbliższych pięciu lat będzie wzrastać w tempie 2% rocznie. Producenci działający w tym sektorze muszą się jednak przygotować na rosnące zróżnicowanie gustów konsumenckich oraz zmienność rynków kakao.

    Więcej

  • Smak, który wymaga czasu

    Smak, który wymaga czasu

    Zwiększanie wydajności produkcji i skracanie procesów fermentacji nie zawsze przekładają się na lepszą jakość i większą świeżość pieczywa. Jednym ze sposobów optymalizacji produkcji i poprawy świeżości i jakości pieczywa przy jednoczesnym zachowaniu dużej wydajności produkcji jest metoda długiej fermentacji ciast.

    Więcej

  • Konkurs "Przyjazny pracodawca"

    Konkurs "Przyjazny pracodawca"

    Do 15 września br. można zgłaszać się do konkursu "Przyjazny pracodawca". Konkurs jest realizowany przez Wielkopolską Izbę Rzemieślniczą w Poznaniu w ramach projektu „Flexicurity szansa na zrównoważony rozwój rynku pracy”.

    Więcej

  • Czarna lista dłużników - planowane zmiany

    Posłowie Ruchu Palikota chcą zmienić zasady wpisywania konsumentów i przedsiębiorców na czarne listy dłużników. Według nich dłużnik byłby wpisany do biur informacji gospodarczej (BIG) tylko wtedy, gdy dług na pewno istnieje.

    Więcej

  • CSR on-line

    CSR on-line

    Pracodawcy RP w ramach projektu „Koalicja na rzecz odpowiedzialnego biznesu” realizują szkolenia z zakresu CSR. Szkolenia są certyfikowane i bezpłatne. Odbywają się za pomocą specjalnie zaprojektowanej platformy e-learningowej, dzięki czemu każdy pracownik może je odbyć bez wychodzenia z biura.

    Więcej