Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Dni otwarte DELTY Plus

    Dni otwarte DELTY Plus

    W dniach 09.08-19.08.2012 r. w chorzowskim salonie samochodowym DELTA Plus odbyły się Dni Samochodów Dostawczych Opla. Wszyscy chętni mogli w komfortowej atmosferze sprawdzić interesujące ich modele.

    Więcej

  • Perły technologii spożywczych w jednej przestrzeni

    Perły technologii spożywczych w jednej przestrzeni

    Najważniejszy w Polsce pokaz nowych trendów w zakresie technologii dla branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej odbędzie się 7-11 października 2012 r. na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. Przyjazd na targi rolnicze jest wręcz obowiązkiem dla wszystkich pragnących umocnić swoją pozycję na rynku.

    Więcej

  • Złoty Krzyż Zasługi dla Piotra Koperskiego!

    Złoty Krzyż Zasługi dla Piotra Koperskiego!

    W czwartek, 23 sierpnia br., w Wielkopolskim Urzędzie Wojewódzkim odznaczono wybitnych Wielkopolan. Wśród nich nie mogło zabraknąć znanego cukiernika i piekarza Piotra Koperskiego, który otrzymał Złoty Krzyż Zasługi w dowód uznania za działalność na rzecz polskiego rzemiosła, województwa wielkopolskiego i Polski.

    Więcej

  • Bożena Sikoń jurorem programu „Polski turniej wypieków”

    Bożena Sikoń jurorem programu „Polski turniej wypieków”

    Bożena Sikoń, szef Pracowni Cukierniczej tortownia.pl, uznana mistrzyni cukiernictwa, została zaproszona do nagrywanego właśnie programu "Polski turniej wypieków". Jest to nowa propozycja telewizji Discovery, której emisję w kanale TLC przewidziano już na październik.

    Więcej

  • Poznańskie Święto Chleba

    Poznańskie Święto Chleba

    Już od 14 lat w Poznaniu odbywa się rewia mistrzów sztuki piekarskiej - "Święto Chleba". Jak co roku, najważniejszym przesłaniem poznańskiej imprezy jest szacunek dla chleba, poszanowanie trudu pracy piekarza oraz promocja chleba.

    Więcej

  • Zmienna jakość mąki

    Zmienna jakość mąki

    Jakość mąki pszennej jest pochodną cech ziarna, które są uzależnione od wielu czynników, m.in.: odmiany pszenicy, warunków pogodowych w trakcie wegetacji i zbiorów ziarna, stanu aktywności enzymatycznej ziarna, schematu przemiałowego młyna i warunków przechowywania mąki po przemiale.

    Więcej

  • Święto Chleba coraz bliżej

    Święto Chleba coraz bliżej

    2 września br. Radom będzie obchodzić Święto Chleba, który po raz 14. współorganizuje Cech Piekarzy w Radomiu. W tym roku hasłem Święta jest "Zdrowa kromka dla Kasi i Tomka".

    Więcej

  • Kuszący widok

    Kuszący widok

    Czy wiesz, o ile zwiększysz obrót dzięki odpowiedniej dekoracji produktów? Atrakcyjna dekoracja wpływa na decyzję o zakupie
    i zwiększa prawdopodobieństwo sprzedaży.

    Więcej

  • Receptor, technolog z komputera

    Receptor, technolog z komputera

    Grupa specjalistów z zakresu technologii teleinformatycznych z firmy Almar Electronics przy współpracy z mistrzami branży cukierniczo-piekarskiej opracowała i wdrożyła Receptor. Co to jest i czy ma szansę zrewolucjonizować procesy produkcyjne w najbliższej dekadzie? Przeczytajcie sami.

    Więcej

  • Kucia & Koperscy specjalnie dla MB

    Kucia & Koperscy specjalnie dla MB

    Mistrzostwa Świata Duetów Piekarskich już za parę tygodni. Wiesław Kucia, Przemysław Koperski, a także koordynator zespołu Piotr Koperski opowiedzieli nam, jak przebiegają przygotowania do wrześniowych zawodów, jaki jest podział obowiązków, kto ich wspiera i - najważniejsze - jakie nastroje panują w zespole...

    Więcej