Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Nauczyciel, czyli mistrz - czekamy na Państwa komentarze

    Nauczyciel, czyli mistrz - czekamy na Państwa komentarze

    Nauczyciel – czy ten zawód ma jeszcze choć cząstkę etosu, którym cieszył się dawniej? Czy bycie nauczycielem to powód do dumy, czy też raczej wstydliwe uosobienie życiowego rozbitka? Czy piastowanie funkcji nauczyciela to honor, czy raczej przykry obowiązek?

    Więcej

  • Odszedł Janusz Szczuciński

    Odszedł Janusz Szczuciński

    Z głębokim żalem zawiadamiamy, że 11 lipca 2012 roku zmarł Dyrektor Handlowy i wieloletni pracownik Cechu Rzemiosł Spożywczych w Warszawie Pan Janusz Szczuciński.

    Więcej

  • Wakacyjna odsłona "Mistrza Branży"

    Wakacyjna odsłona "Mistrza Branży"

    Wakacyjne wydanie poradnika już jest dostępne! Dużo rozmów z ciekawymi ludźmi branży, dużo artykułów, których nie spotkacie w żadnym innym czasopiśmie. I jeszcze jedno – od tego wydania mamy nowy, oddzielny dział Edukacja.

    Więcej

  • Skarby natury przez cały rok

    Skarby natury przez cały rok

    Jeżeli chcemy cieszyć się bogactwem smaków i wartości odżywczych wielu gatunków warzyw i owoców przez cały rok, warto pomyśleć o sposobach ich przechowywania. Odpowiednio wysuszone lub zamrożone produkty to skarbnica witamin oraz smaków, które są dla nas na wyciągnięcie ręki…

    Więcej

  • Produkcja jagodzianek – tradycyjnie i konkurencyjnie

    Produkcja jagodzianek – tradycyjnie i konkurencyjnie

    Dzisiaj o sukcesie niemal każdej firmy decydują w większości dwa czynniki: jakość i cena. O ile ten pierwszy czynnik jesteśmy w stanie zagwarantować w produkcji ręcznej, o tyle drugi jest już nieosiągalny. Dlatego warto poszukać rozwiązań, które umożliwią produkcję wysokiej jakości wyrobów w niskiej cenie.

    Więcej

  • Na zakupy bez portfela

    Na zakupy bez portfela

    Zamiast gotówki i licznych kart płatniczych, zabierz ze sobą do sklepowej kasy tylko telefon komórkowy... Z takiej dogodności będziemy mogli korzystać jako pierwsi w Europie i to już od września.

    Więcej

  • Polska na 24. miejscu

    Polska na 24. miejscu

    Znamy już wyniki Światowego Indeksu Bezpieczeństwa Żywności 2012. Wyprzedziliśmy ponad 80 krajów... Jakie są nasze mocne strony?

    Więcej

  • Rynek cukierków może wzrosnąć

    Rynek cukierków może wzrosnąć

    Polacy zjadają kilogram cukierków rocznie, głównie żelków. Miejsca wystarczy i dla marek sieci, i wyrobów znanych producentów – przekonuje "Puls Biznesu".

    Więcej