Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • KNOW-HOW skutecznego czyszczenia

    KNOW-HOW skutecznego czyszczenia

    W życiu nie ma nic za darmo, a podnoszenie standardów i wysoka jakość mają swoją cenę. Czy to oznacza, że wszystko, co lepsze i co podnosi standard, jest z definicji droższe lub generuje dodatkowe koszty? W wypadku higieny w piekarnictwie i cukiernictwie jest zupełnie na odwrót.

    Więcej

  • W centrum uwagi - jak zaprojektować kawiarnie w pasażu

    W centrum uwagi - jak zaprojektować kawiarnie w pasażu

    W centrum handlowym klient bardzo szybko nabiera apetytu, a na widok małej czarnej, ciasteczek czy kanapeczek trudno mu się oprzeć pokusie. Przyciągnąć go jednak musi nie tylko zapach oferowanych produktów, ale także atrakcyjność wizualna i komfort.

    Więcej

  • Polmarkus Dni Otwarte jesień 2012 -FOTORELACJA

    Polmarkus Dni Otwarte jesień 2012 -FOTORELACJA

    23-24 października do siedziby firmy Polmarkus zjechało blisko 50 wystawców, którzy przedstawili trendy i nowości rynkowe dla branży piekarskiej i cukierniczej.Organizatorzy zapewnili ciekawe promocje pakietowe i cenowe. Dni Otwarte odwiedziło ponad 300 firm

    Więcej

  • Wielkie Pierniczenie - szkolenie MAMZ

    Wielkie Pierniczenie - szkolenie MAMZ

    Wielkie Pierniczenie to inaczej warsztaty z techniki i technologii produkcji wyrobów na bazie ciast piernikowych dla uczniów klas w zawodzie cukiernik, piekarz oraz kucharz. Szkolenie odbędzie się 22-29 listopada, m.in. w ZS nr 9 w Jastrzębiu Zdroju - nowej pracowni MAMZ.

    Więcej

  • Szkolenia bhp – zmora pracodawców

    Szkolenia bhp – zmora pracodawców

    Pracodawca jest odpowiedzialny za stan bezpieczeństwa i higieny pracy w przedsiębiorstwie. Z tego tytułu spoczywa na nim wiele obowiązków mających na celu ochronę zdrowia i życia pracowników przed zagrożeniami występującymi w procesie pracy.

    Więcej

  • Nowe rozporządzenie w sprawie tłuszczów smażalniczych

    Nowe rozporządzenie w sprawie tłuszczów smażalniczych

    19 października weszło w życie rozporządzenie* w sprawie określenia maksymalnych poziomów substancji zanieczyszczających, które mogą znajdować się w tłuszczach stosowanych do smażenia, oraz kryteriów dla metod analitycznych stosowanych do ich oznaczania. Co to oznacza, wyjaśnia Jan Bondar, rzecznik GIS.

    Więcej

  • 11 Mistrzów Szkolących z Medalem MEN

    11 Mistrzów Szkolących z Medalem MEN

    24 października w Pałacu Chodkiewiczów w Warszawie odbyła się Akademia Mistrzów Szkolących. Podczas uroczystości uhonorowano m.in. mistrzów z branży piekarskiej i cukierniczej, którzy otrzymali Medale Komisji Edukacji Narodowej.

    Więcej