Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Rośnie płaca minimalna, rosną składki

    Rośnie płaca minimalna, rosną składki

    W 2013 r. minimalne wynagrodzenie za pracę wzrośnie do 1600 złotych. Najniższe pensje netto w zależności od obciążeń podatkowych będą się wahać od 1064,86 zł do 1111,86 zł. Dla przedsiębiorców oznacza to dodatkowe koszty związane z zatrudnieniem.

    Więcej

  • Mistrzowska Strefa Pizzy

    Mistrzowska Strefa Pizzy

    Szukasz pomysłu na biznes? Chcesz poszerzyć działalność swojej firmy? Odwiedź naszą STREFĘ PIZZY podczas targów Polagra-Tech, 7-11 października. Obecność obowiązkowa!

    Więcej

  • Słabo ze strategią w polskich MSP

    Słabo ze strategią w polskich MSP

    Tylko co ósma firma działająca na polskim rynku małych i średnich przedsiębiorstw ma opracowaną strategię działania. 20% firm nie zna dokładnie otoczenia rynkowego, w którym funkcjonują – tak wynika z badań przygotowanych i opracowanych na zlecenie Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (PARP).

    Więcej

  • Łódź stolicą naturalnej żywności

    Łódź stolicą naturalnej żywności

    12-14 października br. w Łodzi odbędzie się największa i najważniejsza w Polsce impreza promująca ekologiczne i tradycyjne produkty żywnościowe - V Targi Naturalnej Żywności NATURA FOOD. Udział potwierdziło ponad 200 wystawców z Polski i zagranicy (Azerbejdżan, Czechy, Francja, Indie).

    Więcej

  • Kawa czy bubble tea?

    Kawa czy bubble tea?

    Bubble tea zdobywa w Polsce coraz więcej zwolenników. Napój z Tajwanu dla wielu osób stanowi zdrowszą alternatywę dla kawy czy piwa, przy których zwykle odbywają się spotkania towarzyskie.

    Więcej

  • Składki ZUS on-line

    Składki ZUS on-line

    Od września każdy płatnik może dokonywać płatności składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne za pośrednictwem strony pue.zus.pl. Udogodnienie jest wynikiem współpracy ZUS z PKO BP, dzięki której wachlarz e-usług świadczonych przez ZUS został wzbogacony o kolejną funkcjonalność.

    Więcej

  • Sensobus odkrywa preferencje polskich konsumentów

    Sensobus odkrywa preferencje polskich konsumentów

    Jesienią tego roku Sensobus, mobilne laboratorium firmy Puratos, już po raz 5. wyruszył w misję po Polsce, aby zbadać preferencje smakowe w zakresie wyrobów piekarniczych, cukierniczych i czekoladowych. W tym roku Sensobus trafił do mieszkańców Śląska oraz Małopolski.

    Więcej

  • Franczyzowa ekspansja Yogen Früz

    Franczyzowa ekspansja Yogen Früz

    Koncepcja Yogen Früz zyskuje w Polsce kolejnych franczyzobiorców i otwiera kolejne placówki. Na przełomie września i października br. w Galerii Kociewskiej w Tczewie zostanie uruchomiony kolejny punkt franczyzowy z mrożonymi jogurtami marki Yogen Früz - czytamy w portalu Franczyza w Polsce.

    Więcej