Piekarnia-cukiernia na parkiecie

Często przedsiębiorcy stają przed dylematem: jak pozyskać kapitał na rozwój swojej działalności? W gąszczu możliwości, jakie daje rynek finansowy, warto wybrać opcję, która wzmocni pozycję piekarni na rynku.
Często przedsiębiorcy stają przed dylematem: jak pozyskać kapitał na rozwój swojej działalności? W gąszczu możliwości, jakie daje rynek finansowy, warto wybrać opcję, która wzmocni pozycję piekarni na rynku.
Zapraszamy do działu "Receptury", gdzie opublikowaliśmy przepisy przygotowane przez uczniów ZSZ ZPEW w Lwówku Śląskim. Receptury opracowano na podstawie zasad akcji „Twój wypiek w Nepalskiej Piekarni”, która została ogłoszona na naszych łamach.
Już po raz 6. podkarpaccy cukiernicy i piekarze podjęli się niezwykłego wyzwania, czyli przygotowania 92-metrowej „Kremówki Papieskiej”. Ta uroczystość odbyła się tradycyjnie na centralnym rzeszowskim deptaku, przy ulicy 3 Maja w trzecim dniu czerwca.
Radomska Szkoła Wyższa we współpracy z Akademią Piekarską firmy IREKS PROKOPOWICZ Sp. z o.o. ogłasza nabór na I semestr 3,5-letnich studiów niestacjonarnych na kierunku piekarz-cukiernik.
W sezonie 2011/2012 produkcja cukru białego w Polsce wyniosła 1859 tys. t i była o 27% większa niż w sezonie poprzednim oraz o 453 tys. t od kwoty produkcyjnej – wynika z raportu Rynek cukru Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.
Elektroniczny Urząd Podawczy przestanie funkcjonować dnia 1 sierpnia 2012 r. EUP zostanie zastąpiony przez Platformę Usług Elektronicznych (PUE) – nowoczesny i wszechstronny portal internetowy.
Felerne jaja pochodzące z fermy ekologicznej w Walchum w powiecie Emsland w Dolnej Saksonii znaleziono już w 8 krajach związkowych Niemiec.
Nawałnice i burze niszczyły uprawy na polach, w tunelach foliowych i szklarniach. Żywioł zostawił po sobie ślad również na zabudowaniach gospodarskich.
3 lipca br. Sonneveld Group (SG) nabył pełne prawa do Sonneveld Polska Sp. z o.o. oraz 80% HOL-POL Sp. z o.o. Według prezesa SG - Cees'a Hack'a - przejęcie to wzmocni pozycje firm.
W Stanowicach, na terenie oławskiej podstrefy ekonomicznej zainwestuje Bama Europa Sp. z o.o. Inwestor w budowę 7-tysięcznej hali produkcyjnej, w której produkowane będą wyroby piekarnicze do najbardziej znanych restauracji sieciowych, zainwestuje co najmniej 36 milionów złotych oraz zatrudni minimum 40 pracowników.