Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Realne wynagrodzenie w dół

    Po raz pierwszy od 20 lat spadną w tym roku realne wynagrodzenia - informuje „Dziennik Gazeta Prawna”. Dane GUS pokazują, że w trzech kwartałach 2012 r. średnie wynagrodzenie w firmach było o 3,7% wyższe niż przed rokiem, ale biorąc pod uwagę inflację, która w tym czasie osiągnęła poziom 4%, siła nabywcza płac spadł o 0,2%.

    Więcej

  • Sanatorium? Tylko z ZUS

    Sanatorium? Tylko z ZUS

    Masz astmę, nadciśnienie bądź też inną przewlekłą chorobę? Chcesz pojechać do sanatorium w góry czy nad morze, ale pozostaje to poza finansowymi możliwościami? Nic bardziej mylnego – z ZUS możesz wyjechać za darmo.

    Więcej

  • Pakiet medyczny – korzyści

    Pakiet medyczny – korzyści

    1,5 mln Polaków ma abonament medyczny uprawniający do leczenia w prywatnych przychodniach i szpitalach. Według ekspertów w ciągu dekady taka opieka może objąć nawet 10 mln osób. W większości poważanych firm abonamentowa opieka medyczna stała się standardem. Czy Ty i Twoja firma już jesteście w tej grupie?

    Więcej

  • Taśma FRIGoBELT® NOVA w tunelach spiralnych GYRoCOMPACT®

    Taśma FRIGoBELT® NOVA  w tunelach spiralnych GYRoCOMPACT®

    Frigoscandia kolejny raz rewolucjonizuje technologię zamrażania. Na rynek wchodzi właśnie najmocniejsza samoukładająca się spirala, jaka do tej pory istniała. Połączenie nowego systemu napędu FRIGoDRIVE® M i nowej taśmy FRIGoBELT® NOVA przenosi niezawodność i efektywność pracy na następny, wyższy, poziom.

    Więcej

  • KNOW-HOW skutecznego czyszczenia

    KNOW-HOW skutecznego czyszczenia

    W życiu nie ma nic za darmo, a podnoszenie standardów i wysoka jakość mają swoją cenę. Czy to oznacza, że wszystko, co lepsze i co podnosi standard, jest z definicji droższe lub generuje dodatkowe koszty? W wypadku higieny w piekarnictwie i cukiernictwie jest zupełnie na odwrót.

    Więcej

  • W centrum uwagi - jak zaprojektować kawiarnie w pasażu

    W centrum uwagi - jak zaprojektować kawiarnie w pasażu

    W centrum handlowym klient bardzo szybko nabiera apetytu, a na widok małej czarnej, ciasteczek czy kanapeczek trudno mu się oprzeć pokusie. Przyciągnąć go jednak musi nie tylko zapach oferowanych produktów, ale także atrakcyjność wizualna i komfort.

    Więcej