Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Ujarzmij karmel z MAMZ

    Ujarzmij karmel z MAMZ

    13 grudnia br. w ramach "Lekcji z Mistrzem" odbędzie się pokaz metod wykonania dekoracji cukierniczych z karmelu. Tym razem w rolę mistrza wcieli się uczennica III klasy - Angelika Gamon, praktykująca w zakładzie Cukiernia-Piekarnia Budny.

    Więcej

  • Eco Trade – szkolenie z ciasta tortowego

    Eco Trade – szkolenie z ciasta tortowego

    Ostatniego dnia listopada pod okiem Daniela Waliszewskiego, Wojciecha Sławińskiego i Krzysztofa Wysłuchy odbyło się szkolenie z przygotowania, dekoracji i sposobów prezentacji tortów. Udział w nim wzięło 12 uczniów Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego, Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Chrzanowie.

    Więcej

  • Promocja świąteczna

    Promocja świąteczna

    Zamów prenumeratę czasopisma "Mistrz Branży", a otrzymasz szansę wygrania jednej z 10 nagród głównych i 100 nagród dodatkowych.

    Więcej

  • MAMZ start up

    MAMZ start up

    „Ja nie mam nic, ty nie masz nic, on nie ma nic. To razem właśnie mamy tyle, w sam raz tyle, żeby założyć własną fabrykę” – możemy przeczytać w „Ziemi Obiecanej” Władysława Reymonta. Cytat ten najlepiej ilustruje mechanizm powstawania przedsięwzięć typu start-up.

    Więcej

  • Takie pierniki to tylko w MAMZ-ie

    Takie pierniki to tylko w MAMZ-ie

    Precyzyjnie odwzorowana kopalnia węgla z szybem, podświetlana kapliczka usytuowana obok cmentarza, zamki z piernika czy zdobione pierniczki pojawiły się podczas finału Wielkiego Pierniczenia. Gdzie? Oczywiście w Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego, która od tego roku szkolnego działa w ZS nr 9 w Jastrzębiu Zdroju.

    Więcej

  • Pierwsza Sowa w Katowicach

    Pierwsza Sowa w Katowicach

    13 listopada br. Cukiernia Sowa otworzyła swój pierwszy lokal w Katowicach, w pasażu handlowym zmodernizowanego Dworca Kolejowego. Na klientów czekały liczne atrakcje, łakocie i... prawdziwa sowa.

    Więcej

  • Sensobus: badanie smaków i opinii o pieczywie

    Sensobus: badanie smaków i opinii o pieczywie

    Pamiętacie Państwo mobilne laboratorium Sensobus, które jesienią kursowało po 4 miastach Śląska i Małopolski? Tym razem, obok oceny preferencji smakowych, zapytano konsumentów, czy pieczywo jest zdrowe i czy chcieliby poszerzyć wiedzę na temat produktów piekarniczych.

    Więcej

  • Tradycja i innowacyjność

    Związek Rzemiosła Polskiego poparł stanowisko rządowe dotyczące „Silniejszy przemysł europejski na rzecz wzrostu i ożywienia gospodarczego - Aktualizacja komunikatu w sprawie polityki przemysłowej”. Wspiera ono ideę innowacyjności, nie zapominając o tradycyjnych zawodach i regionalnej gospodarce.

    Więcej