Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Premiera katalogu CHOCBOOK No. 2

    Premiera katalogu CHOCBOOK No. 2

    Z przyjemnością przedstawiamy Wam Chocbook No 2. Wraz z ofertą marki Barima Artisanal odkrywamy dla Was świat pełen cukierniczych doznań, zawartych w 15 różnorodnych recepturach. Chocbook No.2 to zbiór przyciągających spojrzenia aranżacji, fascynujących smaków i tekstur.

    Więcej

  • Rozwój i równowaga ze szczyptą emocji

    Rozwój i równowaga ze szczyptą emocji

    Według szybkiego szacunku GUS, w sierpniu 2023 r. ceny żywności w Polsce były o 12,7% wyższe niż w sierpniu roku 2022. Jak, mimo rosnących cen, przekonać klientów do zakupów, a tym samym rozwijać swoją firmę? Jak sprawić, by jedzenie wciąż dawało radość?

    Więcej

  • Prawie po sezonie…

    Prawie po sezonie…

    Od czasu pandemii polska branża gastronomiczna mierzy się z kryzysem, który mimo podejmowania środków zaradczych stale się pogłębia. Różne raporty podają te same główne bariery w prowadzeniu działalności, a jest ich wiele.

    Więcej

  • Umiesz liczyć? Policz swój biznes!

    Umiesz liczyć? Policz swój biznes!

    Istnieje kilka powtarzających się powodów, jakie stoją na przeszkodzie do sukcesu małej piekarni lub cukierni. Jakich? Wielu właścicieli po prostu nie wie, jak zarządzać swoją firmą, robi to intuicyjnie, nie ma planu ani strategii.

    Więcej

  • Powrót drożdżówki

    Powrót drożdżówki

    W piekarniach i cukierniach rzemieślniczych pojawiają się drożdżówki, które niewiele wspólnego mają z suchą, przesadnie słodką bułką. Czy te fit wypieki w wersji premium mają szansę zrehabilitować produkt w ostatnich latach uważany za samo zło?

    Więcej

  • Wiedza, technologia i trendy. Polagra odsłania karty

    Wiedza, technologia i trendy. Polagra odsłania karty

    Doskonała wiadomość dla firm i przedsiębiorców działających w branży piekarniczej i cukierniczej. w programie targów Polagra, oprócz bogatej oferty kilkuset wystawców, znajdą się również debaty, szkolenia, konkurs dla piekarzy i… festiwal kawy.

    Więcej