Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Lekko i kolorowo - jesień z nowym Mistrzem Branży

    Lekko i kolorowo - jesień z nowym Mistrzem Branży

    Niebieski chleb, czarna beza, czekoladowa anatomia i desery ze szczawiem - to tylko niektóre smaczki, które znajdziecie na łamach jesiennego wydania. A na naszej okładce mistrz smaku - Tomasz Deker, jeden z najlepszych cukierników w Europie, który dzieli się z nami swoją filozofią sukcesu.

    Więcej

  • ADA ++, system wspierający piekarnie

    ADA ++, system wspierający piekarnie

    Współczesne piekarnictwo od lat odchodzi od ręcznych metod planowania i zarządzania produkcją. Chcąc zwiększyć konkurencyjność, niezbędne są nowoczesne systemy informatyczne wspomagające zarządzanie, wyrób, przechowywanie oraz zbyt produktów.

    Więcej

  • Ciasto francuskie i półfrancuskie

    Ciasto francuskie i półfrancuskie

    Lektura dla wszystkich, którzy chcą nauczyć się przygotowywania wszystkich rodzajów ciast. Omawiamy surowce, metody produkcji, skupimy się też na tym, co zrobić, aby wypieki zawsze się udawały. Uzupełnieniem teorii są tutoriale pokazujące etapy przygotowania poszczególnych ciast.

    Więcej

  • Wielkie otwarcie Domu Czekolady Lindt

    Wielkie otwarcie Domu Czekolady Lindt

    Po trzech latach intensywnych prac, producent czekolady Lindt & Sprüngli AG, otworzył dla zwiedzających pięciokondygnacyjne centrum z mierzącą ponad 9 metrów fontanną czekolady.

    Więcej

  • Patryk Szczepański ambasadorem akcji Chefs for Change

    Patryk Szczepański ambasadorem akcji Chefs for Change

    Chefs for change to kolejny projekt kampanii Roślinniejemy. Cukiernicy, kucharze i inni propagatorzy kuchni roślinnej dołączają do wspólnego głosu, który ma przekonać, że zwrot ku produktom wegańskim oznacza zmianę na lepsze. Patryk Szczepański deklaruje, że również w cukiernictwie.

    Więcej

  • Czekoladowy pairing

    Czekoladowy pairing

    Kawa do sernika, herbata do szarlotki. A jakie słodkości pasują do wina? Ceniona w branży sommelier, Anna Musialik, radzi jakimi zasadami kierować się w słodko-winnym pairingu, skupiając się na królowej jesieni - czekoladzie.

    Więcej