Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Rok 2023 rozpoczęty!

    Rok 2023 rozpoczęty!

    Obecny rok, jak każdy rozpoczynający się, stoi pod znakiem zapytania. Wszyscy są ciekawi, jak będzie wyglądał... Wiele rozmów na ten temat przeprowadziliśmy w styczniu w trakcie targów w Rimini oraz na przełomie lutego i marca podczas ExpoSweet w Warszawie. Cieszył fakt, że spotkaliśmy się z wieloma klientami i kontrahentami.

    Więcej

  • Dzień Piekarza i Cukiernika

    Dzień Piekarza i Cukiernika

    15 marca obchodzimy Dzień Piekarza i Cukiernika. Jest to również wspomnienie świętego Klemensa Hofbauera (1751 - 1820) - austriackiego duchownego, patrona tych profesji.

    Więcej

  • Wiosna w cukierni i piekarni z nowym Mistrzem Branży

    Wiosna w cukierni i piekarni z nowym Mistrzem Branży

    Sernik idealny, czyli jaki? Jaką rolę jajko odgrywa w wypiekach? Wiosenne kwiaty z cukru krok po kroku. Historia piekarni Versailles. A na naszej okładce kobieta biznesu, która z branży reklamowej przerzuciła się na lukrowanie pierników. Branżowa Osobowość Roku - Agnieszka Krenc! Zapraszamy do lektury nowego Mistrza Branży.

    Więcej

  • Czas na pieczywo i słodkości z dodatkiem czosnku

    Czas na pieczywo i słodkości z dodatkiem czosnku

    Ludzie obawiają się wiosenno-zimowych infekcji. Tuż za naszą wschodnią granicą trwa wojna, która wzbudza ogromny niepokój Możliwość jej rozprzestrzenienia się przygnębia każdego. Jak pokonać dokuczliwe stany lękowe?

    Więcej

  • Jeśli nie cukier, to co?

    Jeśli nie cukier, to co?

    Stosowanie zamienników to coraz popularniejszy trend w cukiernictwie. Od kilku lat powstają kawiarnie oferujące wyłącznie asortyment dla klientów będących na dietach z różnymi wykluczeniami. Na rynku dostępne są zamienniki umożliwiające przygotowanie bezcukrowych wypieków, nawet takich, które trudno zrobić.

    Więcej

  • Największy donut w Wielkiej Brytanii

    Największy donut w Wielkiej Brytanii

    Gigantyczny donut o średnicy 1,4 metra powstał w Wielkiej Brytanii. Został wypieczony przez firmę Project D na specjalne zamówienie, jako prezent na 40-te urodziny klientki.

    Więcej

  • Odliczamy już dni do najlepszej imprezy branżowej na Śląsku

    Odliczamy już dni do najlepszej imprezy branżowej na Śląsku

    Największe wydarzenie branży piekarniczo-cukierniczo-lodziarskiej na Śląsku już 18-20 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach. W wielkim stylu wracają Sweettargi, a wraz z nimi setki zwiedzających (zainteresowanie Państwa klientów tegoroczną imprezą jest ogromne) i ponad 100 wystawców.

    Więcej