Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Małe, słodkie przyjemności z Grenoble

    Małe, słodkie przyjemności z Grenoble

    Słodkie przekąski umilą każdą przerwę w pracy i wcale nie muszą być niezdrowe, o czym przekonuje nas francuski cukiernik Thierry Court z Grenoble, właściciel oryginalnego konceptu cukierniczego.

    Więcej

  • Już niebawem start DESEO Bakery

    Już niebawem start DESEO Bakery

    DESEO nie ustaje w wysiłkach, by się rozwijać i zaskakiwać klientów. Tym razem sieć rzemieślniczych cukierni planuje ruszyć z projektem DESEO Bakery. W witrynach pojawią się croissanty i inne słodkie wypieki z kategorii viennoiseries.

    Więcej

  • Koronacyjne czekoladowe popiersie Karola III

    Koronacyjne czekoladowe popiersie Karola III

    Koronacja Karola III na króla Wielkiej Brytanii coraz bliżej. Z tej okazji czekoladziarze z firmy Mars Wrigley z siedzibą w Slough storzyli naturalnej wielkości czekoladowe popiersie przyszłego władcy.

    Więcej

  • Złote Widelce 2023

    Złote Widelce 2023

    W dniu 27.04.2023 odbyła się Wielka Gala XII edycji Konkursu Polska od kuchni podczas której wręczone najlepszy restauracjom w Polsce nagrody Złote Widelce.

    Więcej

  • Tiger Paste ®

    Tiger Paste ®

    W dzisiejszych czasach konsumenci stają się coraz bardziej wymagający w kwestii spożywanych produktów. Rosną również ich oczekiwania wobec pieczywa. Według badań jemy coraz mniej pieczywa, ale wybieramy je bardziej świadomie, zwracając większą uwagę na jego skład.

    Więcej

  • Cena maksymalna gazu - czy piekarzom i cukiernikom to pomoże?

    Cena maksymalna gazu - czy piekarzom i cukiernikom to pomoże?

    W życie weszły przepisy dotyczące stosowania ceny maksymalnej za gaz dla piekarni i cukierni, o wprowadzenie której od dawna zabiegał Rzecznik MŚP Adam Abramowicz. Ministerstwo Rozwoju i Technologii wskazuje, że szacowany koszt pomocy to ok. 366 mln zł za trzy kwartały 2023 r.

    Więcej

  • Valrhona świętuje setne urodziny

    Valrhona świętuje setne urodziny

    Już od 100 lat Valrhona produkuje czekoladę w L’Hermitage we Francji. Z tej okazji producent nie tylko zorganizował huczne obchody w Nowym Jorku w lutym, w których wzięło udział ponad 250 osób. Stworzył też nową czekoladę - Komuntu 80%.

    Więcej

  • Ciastka lukrowane na miarę

    Ciastka lukrowane na miarę

    Wieloletnie doświadczenie w branży reklamowej połączyła z lukrem. Śmieje się, że nie prowadzi pracowni cukierniczej, a słodką agencję marketingową. Obsługuje prestiżowe marki, takie jak Lego, Swarovski, Guess. Nie miała farta, tylko mnóstwo uporu i śmiałości, by wykonać telefon do klienta.

    Więcej

  • IX edycja targów WorldFood Poland za nami!

    IX edycja targów WorldFood Poland za nami!

    Najważniejsze targi w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej poświęcone sektorowi spożywczemu WorldFood Poland odbyły się w dniach 18-20 kwietnia 2023 r. w EXPO XXI w Warszawie. Już po raz dziewiąty połączyliśmy całą branżę w trakcie jednego wydarzenia.

    Więcej