Małe, słodkie przyjemności z Grenoble

Słodkie przekąski umilą każdą przerwę w pracy i wcale nie muszą być niezdrowe, o czym przekonuje nas francuski cukiernik Thierry Court z Grenoble, właściciel oryginalnego konceptu cukierniczego.
Słodkie przekąski umilą każdą przerwę w pracy i wcale nie muszą być niezdrowe, o czym przekonuje nas francuski cukiernik Thierry Court z Grenoble, właściciel oryginalnego konceptu cukierniczego.
DESEO nie ustaje w wysiłkach, by się rozwijać i zaskakiwać klientów. Tym razem sieć rzemieślniczych cukierni planuje ruszyć z projektem DESEO Bakery. W witrynach pojawią się croissanty i inne słodkie wypieki z kategorii viennoiseries.
Koronacja Karola III na króla Wielkiej Brytanii coraz bliżej. Z tej okazji czekoladziarze z firmy Mars Wrigley z siedzibą w Slough storzyli naturalnej wielkości czekoladowe popiersie przyszłego władcy.
W dniu 27.04.2023 odbyła się Wielka Gala XII edycji Konkursu Polska od kuchni podczas której wręczone najlepszy restauracjom w Polsce nagrody Złote Widelce.
W dzisiejszych czasach konsumenci stają się coraz bardziej wymagający w kwestii spożywanych produktów. Rosną również ich oczekiwania wobec pieczywa. Według badań jemy coraz mniej pieczywa, ale wybieramy je bardziej świadomie, zwracając większą uwagę na jego skład.
Personalizacja produktów, aktywizowanie odbiorców czy proekologiczne postawy – to jedne z kilku trendów wykorzystywanych przez marki z sektora food. Czy dzięki nim, w świecie pogrążonym w kryzysie, firmy odnotowują wzrosty sprzedaży? Jakie podejście sprzedawcy ma dziś potencjał biznesowy? Oto co mówią eksperci.
W życie weszły przepisy dotyczące stosowania ceny maksymalnej za gaz dla piekarni i cukierni, o wprowadzenie której od dawna zabiegał Rzecznik MŚP Adam Abramowicz. Ministerstwo Rozwoju i Technologii wskazuje, że szacowany koszt pomocy to ok. 366 mln zł za trzy kwartały 2023 r.
Już od 100 lat Valrhona produkuje czekoladę w L’Hermitage we Francji. Z tej okazji producent nie tylko zorganizował huczne obchody w Nowym Jorku w lutym, w których wzięło udział ponad 250 osób. Stworzył też nową czekoladę - Komuntu 80%.
Wieloletnie doświadczenie w branży reklamowej połączyła z lukrem. Śmieje się, że nie prowadzi pracowni cukierniczej, a słodką agencję marketingową. Obsługuje prestiżowe marki, takie jak Lego, Swarovski, Guess. Nie miała farta, tylko mnóstwo uporu i śmiałości, by wykonać telefon do klienta.
Najważniejsze targi w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej poświęcone sektorowi spożywczemu WorldFood Poland odbyły się w dniach 18-20 kwietnia 2023 r. w EXPO XXI w Warszawie. Już po raz dziewiąty połączyliśmy całą branżę w trakcie jednego wydarzenia.