Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Cannoli – sycylijski przysmak

    Cannoli – sycylijski przysmak

    Gofry, koktajle, rurki z kremem to najpopularniejsze desery serwowane w lodziarni oraz uzupełnienie witryn z lodami. Skoro jednak Polacy kochają włoskie gelato, czemu nie urozmaicić oferty o inne włoskie smakołyki, takie jak cannoli?

    Więcej

  • Misja - ocalić rzemiosło

    Misja - ocalić rzemiosło

    Jak odróżnić prawdziwy chleb od tego z półproduktów niskiej jakości? Co się stanie, jeśli z mapy Polski znikną manufaktury oraz rzemieślnicze zakłady? Jak łączy się kupowanie pieczywa w takich miejscach z dbałością o planetę? Zobacz wywiad w formie wideo z Mirosławem Kurkiem, prezesem stowarzyszenia Rzemieślnik.

    Więcej

  • Amazon Prime Day - wyjątkowe ciastko i nagrody

    Amazon Prime Day - wyjątkowe ciastko i nagrody

    Z okazji wydarzenia zakupowego Amazon Prime Day (11-12. lipca) Amazon podjął współpracę z DESEO Patisserie. W ramach świętowania został zorganizowany wspólny konkurs z nagrodami, a w Deseo od 8. lipca można kupić wyjątkowe ciastko.

    Więcej

  • Czekolada przyszłości. Jaka będzie?

    Czekolada przyszłości. Jaka będzie?

    Obchodzony rokrocznie 7 lipca Światowy Dzień Czekolady to dobra okazja, by przyjrzeć się jej nie tylko z perspektywy smaku. W ostatnich latach coraz większą wagę przykłada się do ekologicznych aspektów produkcji żywności, a słodycze nie są tu żadnym wyjątkiem. Jaka będzie czekolada przyszłości i w którą stronę zmierzają trendy?

    Więcej

  • Pokaż siebie!

    Pokaż siebie!

    Chcesz mieć więcej klientów i podnieść obroty w firmie? Zbudować silną markę rozpoznawalną nie tylko w twoim mieście? Zamiast tortów, lodów i ciastek pokaż… swoją twarz! Poznaj siłę personal brandingu!

    Więcej

  • Studenci z zagranicy na praktykach w firmie Geth

    Studenci z zagranicy na praktykach w firmie Geth

    Współpraca studenckiej organizacji IAESTE z Krakowa i firmy Geth trwa od niemal 10 lat. Dotychczas w praktykach uczestniczyli młodzi ludzie z Indii, Ghany, Chin, Ekwadoru, Wietnamu, Brazylii i Słowacji. W tym roku w Polsce w ramach wymiany pojawiła się studentka inżynierii chemii z Brazylii.

    Więcej

  • Czy robimy wszystko, co w naszej mocy?

    Czy robimy wszystko, co w naszej mocy?

    Bardzo łatwo przychodzi nam czekanie na to, aby ktoś coś w końcu zrobił dla piekarzy czy cukierników. Wiele razy słyszałem: państwo powinno uregulować kwestie nazewnictwa związane z piekarnią, chlebem, rzemiosłem itp.

    Więcej