Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Innowacyjny Magic GLAZE

    Innowacyjny Magic GLAZE

    CSM Ingredients w odpowiedzi na oczekiwania klientów, aby uzyskć idealny połysk i złocenie produktów, opracował innowacyjny MAGIC GLAZE. To alternatywne rozwiązanie, substytut jaj, które zadziwia niezwykłą wydajnością i unikalnym składem.

    Więcej

  • Dzielarka Artezen w pracy

    Dzielarka Artezen w pracy

    21 lutego 2023 r. odbyło się organizowane przez firmę Geth praktyczne seminarium podczas którego można było zapoznać się z pracą dzielarki CALYBRA, która nie wymaga stosowania oleju.

    Więcej

  • Bez bagietek i słodkich bułeczek

    Bez bagietek i słodkich bułeczek

    Powrót do bardzo tradycyjnej piekarni, gdzie piekarz wszystko wykonuje sam, sprzedając dodatkowo zdrowe pieczywo – taki pomysł postanowił zrealizować właściciel małego sklepu z pieczywem „Pain Georges” w jednym z francuskich miasteczek.

    Więcej

  • Rok 2023 rozpoczęty!

    Rok 2023 rozpoczęty!

    Obecny rok, jak każdy rozpoczynający się, stoi pod znakiem zapytania. Wszyscy są ciekawi, jak będzie wyglądał... Wiele rozmów na ten temat przeprowadziliśmy w styczniu w trakcie targów w Rimini oraz na przełomie lutego i marca podczas ExpoSweet w Warszawie. Cieszył fakt, że spotkaliśmy się z wieloma klientami i kontrahentami.

    Więcej

  • Dzień Piekarza i Cukiernika

    Dzień Piekarza i Cukiernika

    15 marca obchodzimy Dzień Piekarza i Cukiernika. Jest to również wspomnienie świętego Klemensa Hofbauera (1751 - 1820) - austriackiego duchownego, patrona tych profesji.

    Więcej

  • Wiosna w cukierni i piekarni z nowym Mistrzem Branży

    Wiosna w cukierni i piekarni z nowym Mistrzem Branży

    Sernik idealny, czyli jaki? Jaką rolę jajko odgrywa w wypiekach? Wiosenne kwiaty z cukru krok po kroku. Historia piekarni Versailles. A na naszej okładce kobieta biznesu, która z branży reklamowej przerzuciła się na lukrowanie pierników. Branżowa Osobowość Roku - Agnieszka Krenc! Zapraszamy do lektury nowego Mistrza Branży.

    Więcej

  • Jeśli nie cukier, to co?

    Jeśli nie cukier, to co?

    Stosowanie zamienników to coraz popularniejszy trend w cukiernictwie. Od kilku lat powstają kawiarnie oferujące wyłącznie asortyment dla klientów będących na dietach z różnymi wykluczeniami. Na rynku dostępne są zamienniki umożliwiające przygotowanie bezcukrowych wypieków, nawet takich, które trudno zrobić.

    Więcej