Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Jak odnieść korzyść z popytu na zakupy internetowe?

    Jak odnieść korzyść z popytu na zakupy internetowe?

    Pandemia oraz zmiana zachowań konsumentów wygenerowały ogromne tempo wzrostu sprzedaży detalicznej żywności przez internet. Obecny boom jest prawdopodobnie zapowiedzią trwałych modyfikacji trendów sprzedaży. Co to oznacza dla producentów i handlu?

    Więcej

  • 35 lat na rynku

    35 lat na rynku

    Hurtownia Plus z Łodzi na polskim rynku zaopatruje cukiernie, piekarnie, lodziarnie i gastronomie. Zapraszamy do obejrzenia spotu reklamowego i nawiązania współpracy z firmą.

    Więcej

  • Inspirowane podróżami

    Inspirowane podróżami

    Wakacje non stop? Owszem. Marzy o tym chyba każdy… Co sądzicie o urządzaniu lokali tak, by ich wnętrza były w stylu charakterystycznym dla różnych części świata? Choćby wnętrze inspirowane stylem śródziemnomorskim – świeże, lekkie, kojące jak morska bryza, dosłownie wakacje przez cały rok!

    Więcej

  • Jeszcze gorący i bardzo apetyczny - nowy Mistrz Branży!

    Jeszcze gorący i bardzo apetyczny - nowy Mistrz Branży!

    Jak Mirosław Kurek chce ocalić tradycję od zapomnienia? Czego jeszcze nie wiesz o żelatynie? Dlaczego ciastko smakuje lepiej w towarzystwie książek? Gdzie i co kupować online? A także - subtelne lody laureatki Gelato Festival World Challenge, Wioletty Gbiorczyk. I żywioły w służbie wypieku chleba Damiana Nowaka.

    Więcej

  • Różowa bagietka dla głodnych nowinek

    Różowa bagietka dla głodnych nowinek

    Wydawać by się mogło, że pieczywo i bagietki nie dają aż tak dużego pola do popisu jeśli chodzi o eksperymenty, ale jednak znanemu francuskiemu piekarzowi Éricowi Kayserowi udało się zaskoczyć smakoszy.

    Więcej

  • Jego ważność, jajko

    Jego ważność, jajko

    Jajka odgrywają niezwykle istotną rolę we wszelkich produktach cukierniczych, takich jak ciasta, musy czy bezy. tworzą strukturę, nadają stabilność, pomagają zagęścić i zemulgować kremy. Dodają puszystości i wilgoci wypiekom, mogą też działać jak klej lub glazura.

    Więcej