Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Koa otwiera największą przetwórnię owoców kakowca w Ghanie

    Koa otwiera największą przetwórnię owoców kakowca w Ghanie

    Dla lepszego wykorzystania maksimum surowca z owoców kakaowych szwajcarsko-ghański startup Koa otworzył właśnie największą w Afryce przetwórnię. Celem jest rozwijanie współpracy z małymi producentami kakao, pozyskiwanie kontrahentów i wspólne tworzenie innowacji do produkcji czekoladowej, cukierniczej czy dla branży napojów.

    Więcej

  • Oqo – nowa kuwertura z Valhrony

    Oqo – nowa kuwertura z Valhrony

    Francuski producent czekolad premium wprowadził do sprzedaży polewę z całymi ziarnami kakaowca. Produkt nazywa się „Oqo” i wpisuje się w trend wykorzystywania w cukiernictwie jak najbardziej naturalnych składników i jak najkrótszych składów.

    Więcej

  • Muzyka odtwarzana w celach komercyjnych

    Muzyka odtwarzana w celach komercyjnych

    Muzyka w biznesie to nie tylko przyjemność, to także kwestia prawna, która może wpłynąć na przyszłość twojej firmy. W tym artykule zgłębiamy świat licencjonowania muzyki, z naciskiem na to, co każdy przedsiębiorca powinien wiedzieć, aby uniknąć fałszywych nut i kłopotliwych kar.

    Więcej

  • Piekarnia Gryzmi w finale Panettone World Championship

    Piekarnia Gryzmi w finale Panettone World Championship

    Od 9 do 13 października w Weronie 8 drużyn narodowych będzie rywalizować o tytuł najlepszego panettone na świecie. Nasz kraj będzie reprezentować jeden z najbardziej rozpoznawalnych piekarzy w Polsce, Jacek Wiarek z piekarni Gryzmi w Zabrzu.

    Więcej

  • Jesienią otwórzmy się na świat

    Jesienią otwórzmy się na świat

    W polskich warunkach nadchodzą chłodne, długie wieczory. Dni robią się ospałe, kurczy się czas między wschodem a zachodem słońca – a co za tym idzie, obcujemy z mniejszą ilością światła słonecznego.

    Więcej

  • Premiera katalogu CHOCBOOK No. 2

    Premiera katalogu CHOCBOOK No. 2

    Z przyjemnością przedstawiamy Wam Chocbook No 2. Wraz z ofertą marki Barima Artisanal odkrywamy dla Was świat pełen cukierniczych doznań, zawartych w 15 różnorodnych recepturach. Chocbook No.2 to zbiór przyciągających spojrzenia aranżacji, fascynujących smaków i tekstur.

    Więcej

  • Rozwój i równowaga ze szczyptą emocji

    Rozwój i równowaga ze szczyptą emocji

    Według szybkiego szacunku GUS, w sierpniu 2023 r. ceny żywności w Polsce były o 12,7% wyższe niż w sierpniu roku 2022. Jak, mimo rosnących cen, przekonać klientów do zakupów, a tym samym rozwijać swoją firmę? Jak sprawić, by jedzenie wciąż dawało radość?

    Więcej

  • Prawie po sezonie…

    Prawie po sezonie…

    Od czasu pandemii polska branża gastronomiczna mierzy się z kryzysem, który mimo podejmowania środków zaradczych stale się pogłębia. Różne raporty podają te same główne bariery w prowadzeniu działalności, a jest ich wiele.

    Więcej