Czysta etykieta - seminarium Pfahnl
![Czysta etykieta - seminarium Pfahnl](http://mistrzbranzy.pl/public/artykuly-sponsorowane/154/224/154_224_441_136x94.jpg)
Produkty z tzw. czystą etykietą (clean label) zdominowały marcowe seminarium firmy Pfahnl. Spotkanie odbyło się 8 marca 2012 r. w Centrum Szkoleniowym firmy w Litomyślu.
Produkty z tzw. czystą etykietą (clean label) zdominowały marcowe seminarium firmy Pfahnl. Spotkanie odbyło się 8 marca 2012 r. w Centrum Szkoleniowym firmy w Litomyślu.
W dniach 17-19 kwietnia odbędą się już po raz szósty Targi Hert. Zaprezentowana będzie szeroka oferta urządzeń dla cukierni i piekarni, a także akcesoriów. Odbędą się liczne pokazy produkcji piekarniczej, jak i cukierniczej
13-14 marca Polmarkus po raz 7. organizował Dni Otwarte w swojej siedzibie w Pyskowicach. Dla zwiedzających przygotowano wiele atrakcji: nowości, kuszące promocje oraz ciekawe prelekcje. Redakcja „Mistrza Branży” miała również swój wkład w uatrakcyjnienie spotkania.
15 marca to wielki dzień dla każdego piekarza i cukiernika. Wszystkim piekarzom i cukiernikom składamy serdeczne życzenia pomyślności, wytrwałości w trudnych dla rzemiosła czasach, a przede wszystkim pomysłów na ciągły rozwój!
Znowu będzie okazja zobaczyć, jak w teorii i praktyce działa system cool rising. 22-23 marca br. Winkler Wachtel przygotowuje kolejne seminarium dotyczące technologii chłodniczej.
Automatyczny i bardzo precyzyjny system natryskiwania olejem form zespolonych i pojedynczych, przeznaczony do zastosowań w dużych i przemysłowych piekarniach.
Podczas targów Expo Sweet 2012 firma KOMPLET Polska zaprezentowała dwa nowe, innowacyjne produkty, które w lutym br. wzbogaciły ofertę producenta. Targi były okazją do przedstawienia klasycznego deseru Crème brûlée oraz nowej mieszanki piekarniczej – ProBody.
23 lutego, w ostatni dzień Expo Sweet, odbyła się najbardziej dynamiczna z imprez towarzyszących: II Ogólnopolskie Mistrzostwa Uczniów Szkół Cukierniczych. Świetna zabawa i pozytywne emocje udzieliły się wszystkim zebranym. Tego dnia nie było przegranych.
Regionalne targi mają swój niewątpliwy urok – przez 3 dni, mimo dużej frekwencji odwiedzających, można było spotkać się i porozmawiać z każdym wystawcą. W mniejszym splendorze i bez takiego szumu medialnego na Śląsku pojawili się wystawcy, których tydzień wcześniej pochłonęło doszczętnie Expo Sweet.
Polska drużyna startująca w Pucharze Świata w Piekarstwie w składzie: Marcin Surowiecki, Paweł Chojecki i Przemysław Koperski znalazła się poza podium, mimo to występ był bardzo udany. Bezkonkurencyjna okazała się drużyna z Japonii, na 2. miejscu uplasowała się drużyna ze Stanów Zjednoczonych, natomiast na 3. - Tajwan.