Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Tajniki słodkiej stewii

    Tajniki słodkiej stewii

    W związku z coraz większym zainteresowaniem stewią jako alternatywą dla cukru postanowiliśmy sprawdzić, co jest takiego w tej niepozornej roślinie. Jakie są jej właściwości i gdzie do tej pory znalazła zastosowanie? Sprawdziliśmy też, jakie dokładnie związki chemiczne pozyskane ze stewii mogą być przydatne w produkcji żywności

    Więcej

  • Otwarcie nowej hali firmy Miran, producenta wafli

    Otwarcie nowej hali firmy Miran, producenta wafli

    Wafle do lodów to wyrób zwykle niedoceniany. Producenci lodów bardzo dbają o jakość swoich wyrobów, nie przywiązując wagi do tego, w czym będą one podane. Niesłusznie. Nawet najlepsze lody w kiepskim rożku tracą swój smak.

    Więcej

  • 4xP - czyli podstawy dobrej sprzedaży

    4xP - czyli podstawy dobrej sprzedaży

    Czym kupić klienta? Umiejętnie wywołać i podtrzymać popyt na nasz produkt? Wszystko zależy od doboru środków, które skupiają się wokół produktu, ceny, promocji i dystrybucji.

    Więcej

  • Cztery miasta opanowane przez lodziarzy

    Cztery miasta opanowane przez lodziarzy

    Czeladź, Kraków, Rzeszów i Wrocław – w tych miastach przez 4 dni (12, 13, 15 i 16 marca) odbywały się Seminaria Lodziarskie 2012. Te przygotowane z myślą o specjalistach pokazy zorganizowane zostały przez Przedsiębiorstwo Savpol Sp. z o.o. wraz z Fabbri, Valmar Global oraz Miran Ice Cones.

    Więcej

  • Targi Lodowe ze Smakoszem

    Targi Lodowe ze Smakoszem

    Hurtownia Smakosz po raz 5. zorganizowała Targi Lodowe w Świętochłowicach, które z roku na rok przybierają na sile. Zwłaszcza sile przyciągania… nowych klientów. Na ten jeden dzień (16 marca) do Świętochłowic z całej Polski zjechały firmy związane z branżą lodziarską.

    Więcej

  • Czekoladowe cuda – pokazy sztuki cukierniczej na EuroGastro 2012

    Czekoladowe cuda – pokazy sztuki cukierniczej na EuroGastro 2012

    Wyjątkowe propozycje zastosowania czekolady podczas targów EuroGastro 2012 przedstawi 3 mistrzów cukiernictwa: Bożena Sikoń, Tomasz Deker oraz Paweł Mieszała. Pokazy cukiernicze odbywają się we wszystkie dni targowe, od 21 do 23 marca, w Centrum Targowo-Kongresowym przy ul. Marsa 56c w Warszawie.

    Więcej

  • Ceny żywności w górę

    „Rzeczpospolita” na podstawie analizy Instytutu Ekonomiki i Gospodarki Żywnościowej oraz badań firmy PMR szacuje o ile wzrosną ceny podstawowych produktów żywnościowych oraz jak ukształtuje się wielkość ich spożycia.

    Więcej