Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Cool rising. Kolejne seminarium już w marcu!

dodano , Redakcja MH, materiał promocyjny

Znowu będzie okazja zobaczyć, jak w teorii i praktyce działa system cool rising. 22-23 marca br. Winkler Wachtel przygotowuje kolejne seminarium dotyczące technologii chłodniczej.

Zalety cool risingu są ogromne. Dzięki tej technologii można rozdzielić proces przygotowania produktów od ich wypieku i tym samym podnieść elastyczność pracy w piekarni. W efekcie też uzyskujemy produkty dojrzałe smakowo i stabilne. Z tego względu nie dziwi, że technologia chłodnicza wciąż budzi zainteresowanie.

W związku tym firma Winkler Wachtel organizuje w marcu kolejne dwudniowe seminarium. Dwa dni spotkania tradycyjnie połączy teorię i praktykę z zakresu cool rising, czyli systemu kontrolowanego rozrostu ciasta.


Jak wyglądają seminaria Winkler Wachtel? Warto przypomnieć sobie ostatnie z grudnia 2011 r.

Czytaj więcej  [link]