Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Śląskie smaki czy zagraniczne specjały?

    Śląskie smaki czy zagraniczne specjały?

    Kebab, sushi, pizza? A może tradycyjne śląskie potrawy lub menu stworzone z wykorzystaniem ekologicznych produktów? Jeżeli zastanawiasz się nad profilem własnego lokalu lub chcesz poznać nowości – odwiedź targi FOOD-to-GO w Chorzowie.

    Więcej

  • Koniec lokat bez podatku

    Koniec lokat bez podatku

    31 marca br. weszły w życie nowe przepisy Ordynacji podatkowej, które likwidują możliwość uniknięcia zapłaty tzw. podatku Belki.

    Więcej

  • Seminarium: Rozwój e-learningu

    Seminarium: Rozwój e-learningu

    Czy rozwój e-learningu stanowi odpowiedź na wyzwania uczenia się przez całe życie? Na to pytanie starano się odpowiedzieć podczas seminarium, które odbyło się 27 marca br. w siedzibie Krajowego Ośrodka Wspierania Edukacji Zawodowej i Ustawicznej (KOWEZiU).

    Więcej

  • Tradycja z dodatkiem nowoczesności

    Tradycja z dodatkiem nowoczesności

    Wielkanoc bez tradycyjnie przygotowanych mazurków czy bab drożdżowych to nie Wielkanoc. Z drugiej strony tradycja to nie dogmat, który nie podlega zmianom, więc czasem warto ją udoskonalić, dorzucając coś ze współczesności. Przyjrzyjmy się tradycyjnej produkcji wielkanocnych wypieków z uwzględnieniem technologicznych akcentów.

    Więcej

  • Mały płaci więcej

    Mały płaci więcej

    Jesteś przedsiębiorcą zatrudniającym nie więcej niż dziewięciu ubezpieczonych? Nie podlegasz wpisowi do rejestru REGON? Od 1 kwietnia odprowadzisz do ZUS więcej pieniędzy.

    Więcej

  • Informuj klienta: Ile kromek chleba dziennie?

    Informuj klienta: Ile kromek chleba dziennie?

    Dla konsumentów, którzy stosują lub będą chcieli zastosować wytyczne żywieniowe GDA, bardzo ważną sprawą jest rzetelna informacja o składnikach odżywczych pieczywa. W tym przypadku chodzi głównie o zawartość węglowodanów.

    Więcej