Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Pelion Wiromat na 5+

    Pelion Wiromat  na 5+

    Prezentujemy Państwu urządzenie firmy GETH do automatycznego wylewania mas na papier wypiekowy i blachę. Pelion Wiromat zajął I miejsce w wielkanocnym plebiscycie Mistrza Branży w kategorii urządzenia. Gratulujemy!

    Więcej

  • Jarmak Śląski z MAMZ-em

    Jarmak Śląski z MAMZ-em

    15 -17 czerwca br. do Rybnika zjadą wytwórcy regionalnych wyrobów sztuki użytkowej oraz artystycznej oraz naturalnych produktów spożywczych na Jarmark Śląski, organizowany w ramach V Dni Rybnika. Pojawi się tam również Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego z własnymi atrakcjami.

    Więcej

  • Poszukaj pomysłów w nowym MB

    Poszukaj pomysłów w nowym MB

    Już jest wyczekany "Mistrz Branży"! Treściwy, urozmaicony, pełen pomysłów na branżę, biznes, technologię oraz sprzedaż. Tego nie znajdziecie w żadnej gazecie!

    Więcej

  • Pszczyna z klapsznitą i kołoczem

    Pszczyna z klapsznitą i kołoczem

    Najlepszy chleb z fetym, z dodatkiem ogórków małosolnych czy kołocze z pszczyńskich i okolicznych piekarń/cukierń rozchodziły się jak świeże bułeczki. Gdzie? Na rynku w Pszczynie 20 maja br. podczas I Festiwalu Chleba i Kołocza.

    Więcej

  • Kompleksowo o bułkach

    Kompleksowo o bułkach

    Credin nie kazał długo czekać swoim klientom na kolejne seminarium. Miesiąc po ciasteczkowych rewelacjach przyszedł czas na pieczywo drobne. 15-16 maja br. do Sobótki przybyli rzemieślnicy z całej Polski, żeby zapoznać się z kompleksową ofertą pod kątem produkcji pieczywa drobnego.

    Więcej

  • Wielkie odliczanie!

    Wielkie odliczanie!

    Zostało niewiele czasu, żeby podszlifować formę. Piekarze i cukiernicy, panie i panowie, staną do emocjonującej rywalizacji na korcie tenisowym. Na poznańskim Kortowie 31 sierpnia - 2 września 2012 r. odbędą się XIV Mistrzostwa Polski Cukierników i Piekarzy w Tenisie.

    Więcej

  • Poprawić jakość mąki

    Poprawić jakość mąki

    Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego zaprasza na konferencję – „Jakość mąki – bezustanne wyzwanie dla młynarzy i piekarzy”.

    Więcej

  • (Nie)szkodliwe odpady, słone opłaty

    (Nie)szkodliwe odpady, słone opłaty

    Niewłaściwy sposób postępowania z odpadami, lekceważenie lub nieświadome naruszenie prawa w tym zakresie może słono kosztować piekarzy czy cukierników. W zasadzie odpady z tej branży są nieszkodliwe tylko z pozoru…

    Więcej

  • Czarne chmury nad cenami żywności

    Poziom inflacji w kwietniu utrzymał się na poziomie 3,9 proc. r/r, sytuacja nie zmieniła się w stosunku do ubiegłego miesiąca. Czego możemy się spodziewać w niedalekiej przyszłości?

    Więcej