PILNE: Wspomóż uczniów z Mistrzem Branży

Pomóż nam zorganizować przejazd dla uczniów, przyszłych cukierników i piekarzy, z Lwówka Śląskiego na Sweet Targ! Sprawa bardzo pilna.
Pomóż nam zorganizować przejazd dla uczniów, przyszłych cukierników i piekarzy, z Lwówka Śląskiego na Sweet Targ! Sprawa bardzo pilna.
Kolejna edycja Targów EXPO SWEET 2012 w Warszawie organizowanych przez Europejskie Zgrupowanie Interesów Gospodarczych Expo Sweet już za nami.
W dniu 22 lutego 2012 r. na stronach internetowych Zakładu Ubezpieczeń Społecznych został opublikowany pakiet aktualizacyjny do programu PŁATNIK – 8.01.001A.
Pięciu osobom postawiono zarzuty w sprawie sprzedaży soli wypadowej. Według najnowszych informacji sól była sprzedawana dla branży spożywczej aż od 1999 r.
Zaostrzone normy w zakresie higieny w piekarni i cukierni spowodował wzrost zastosowania powłok fluoropolimerowych, a zwłaszcza teflonowych. Można nimi powlekać zarówno nowe, jak i regenerowane elementy urządzeń szeroko stosowanych w naszej branży.
Karolina Ciesielska nie mogła powstrzymać łez, kiedy odbierała puchar, złoty medal i czek w wysokości 3300 zł za zwycięstwo w konkursie "Wystawa tortów okolicznościowych". Na podium znaleźli się Katarzyna Lubczyńska (3. miejsce) oraz Jacek Kryszeń (2. miejsce) – jedyny cukiernik w tym gronie.
"Sprawna obsługa klienta oraz zoptymalizowana organizacja wewnętrznej logistyki w branży piekarsko-cukierniczej" - pod takim hasłem odbędzie się seminarium praktyczne CSB-System z wizytą w zakładzie firmy GOM Owczarek.
Awantura o kołocz śląski ciągnie się już od końca zeszłego roku. Spotkanie (13 lutego br.) śląskich piekarzy i cukierników z Beniaminem Godylą w Rybniku nie przyniosło żadnych rozwiązań. Co gorsza, zaogniło tylko sytuację.
Ciągłe doskonalenie warsztatu pracy powinno być chlebem powszednim nauczycielek i nauczycieli. Z takiego założenia wyszedł Mirosław Łęczycki, właściciel Piekarni Staropolska, oraz Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, którzy razem wcielili w życie pomysł bezpłatnych i profesjonalnych praktyk dla kadry dydaktycznej.
Mamy nowych mistrzów Polski w lodziarstwie! Daniel Staroń z Piekarni Raszczyk i Tomasz Podkul byli bezkonkurencyjni w 3 kategoriach. Wybili się mocno dzięki lodom autorskim o smaku popcornu, które jury oceniło najwyżej.