Polacy otarli się o podium w Pucharze Świata w Piekarstwie
Przemysław Koperski, Marcin Surowiecki oraz Paweł Chojecki mieli podium w zasięgu ręki w Pucharze Świata w Piekarstwie. Niewiele zabrakło, żeby znaleźć się na punktowanym miejscu.
Przemysław Koperski, Marcin Surowiecki oraz Paweł Chojecki mieli podium w zasięgu ręki w Pucharze Świata w Piekarstwie. Niewiele zabrakło, żeby znaleźć się na punktowanym miejscu.
Wielkanoc i wypieki na wiosnę były głównym motywem spotkania zorganizowanego 7 marca dla klientów hurtowni Drosol. Formuła spotkania obejmowała krótkie prezentacje produktów oraz pokaz technologiczny.
Polska Federacja Producentów Żywności zaprasza do udziału w konferencji „AKADEMIA PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywności” 18-20 kwietnia 2012 r. w Hotelu Pan Tadeusz w Serocku.
Jak powstają zakwasy marki BioStar? Czym charakteryzuje się dobry, automatyczny żurownik? Na te i inne pytania odpowiedzi znajdziesz w filmie BioStar.
6 marca br. Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP wydało oświadczenie ws. możliwego zastosowania soli wypadowej w zakładach piekarskich.
16 marca br. w Centrum Kultury Śląskiej w Świętochłowicach odbędą się V Targi Branży Lodziarskiej i Cukierniczej. Organizatorem imprezy jest Hurtowania Słodyczy "Smakosz".
Wystartowała trzecia edycja Śląskich Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARG 2012. Katowicka hala targowa wypełnia się z dnia na dzień przedstawicielami tychże branż, a to dopiero początek...
Firma Polmarkus zaopatruje zakłady cukiernicze, piekarskie, lodziarnie oraz gastronomie, nowością w ich ofercie jest baza do produkcji chleba i innych wypieków.
Przetwórnia Owoców i Warzyw Prospona przygotowała dla Klientów nowości produktowe na nadchodzący sezon. Oferta została rozszerzona o nowe nadzienia żelowe, wsady owocowe oraz frużelinę rabarbarową.
W Sycowie 22 lutego odbyły się kolejne próby wypiekowe w przyzakładowej piekarni testowej firmy DEBAGwspólnie z przedstawicielem firmy „Böcker” w Polsce, Radosławem Malmonem oraz zaproszonymi piekarzami.