Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Kompleksowo o bułkach

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Credin nie kazał długo czekać swoim klientom na kolejne seminarium. Miesiąc po ciasteczkowych rewelacjach przyszedł czas na pieczywo drobne. 15-16 maja br. do Sobótki przybyli rzemieślnicy z całej Polski, żeby zapoznać się z kompleksową ofertą pod kątem produkcji pieczywa drobnego.

Co złożyło się na spotkanie?

Po pierwsze, przedstawiono proces technologiczny pieczywa drobnego. Bułki pszenne, gatunkowe, smakowe oraz półcukiernicze wypiekano w Centrum Technologicznym Credin Polska przez cały dzień. Technolodzy bazowali na mieszanka firmowych, pokazując możliwości ich szerokiego zastosowania. 

Po drugie, prezentowano rozwiązania niezbędne w każdej nowoczesnej i konkurencyjnej piekarni, jak dzielarko-zaokrąglarka i linia do bułek Fortuny czy urządzenie z systemem opóźnionego garowania i budzenia do życia według formuły KOMA – Recovery. 

Po trzecie, pokazano, jak z bułek przygotować pyszne i kuszące kanapki. Przy wyjściu z Piekarni Szkoleniowej znajdowało się stoisko, na którym powstawały i znikały w mgnieniu oka fantazyjne kanapki. Dodatkiem były marynowane warzywa.

Po czwarte, firma Credin odkryła swoją niespodziankę - nowość: marynaty do krojonego, czerstwego pieczywa w dwóch wersjach: warzywno-ziołowej oraz pomidorowo-cebulowej. Dobry pomysł, jak nie marnować pieczywa, a przy okazji zaproponować konsumentom ciekawszą wersję przekąsek.

Po piąte, zadbano o dawkę informacji w formie prelekcji czy prezentacji firm. Alina Niewelt (Credin) omówiła najważniejsze zmiany w znakowaniu produktów, które będą obowiązywały za parę lat. Firma Ilapak przygotowała przegląd metod pakowania. Zdzisław Skotnicki dał krótką lekcję projektowania dobrego wnętrza na podstawie dobrych praktyk firmy Promas. Swoje prezentacje miały również firmy: Axel (informatyczne systemy zarządzania dla piekarni i cukierni), GiKO (opóźnione garowanie według formuły KOMA - Recovery), Magorex (producent blach) oraz Wiesheu.

Po szóste, w każdej chwili można było podejść do stoisk firm i zapoznać się z ofertą produktów, które pojawiały się podczas całego seminarium. Organizatorzy seminarium byli: Credin, Fortuna, Ilapak, Chicco Doro, Wiesheu, Masz, Promas,Magorex, Promark, BZ WBK  Finanse&Leasing, Giko, Asperfled, Axel

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć ze spotkania, które odbyło się 16 maja.

Piekarnia Szkoleniowa 

Ciekawe propozycje


 

Spotkania przy stoiskach

 

Prelekcje i prezentacje