Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Spustoszenie w uprawach pszenicy ozimej

    Największe straty w uprawach pszenicy ozimej i rzepaku odnotowano w Wielkopolsce, w województwach kujawsko-pomorskim, łódzkim, mazowieckim i częściowo w lubelskim. Łódzkie i kujawsko-pomorskie chcą wprowadzenia stanu klęski żywiołowej.

    Więcej

  • Systemy chłodnicze w BACKFORUM w Hanowerze

    Systemy chłodnicze w BACKFORUM w Hanowerze

    18-19 kwietnia 2012 r. odbyło się seminarium szkoleniowe z zakresu technologii chłodniczych wykorzystywanych w piekarnictwie. Organizatorem spotkania piekarzy i technologów z całej Polski była krakowska firma GETH wraz ze znaną na świecie niemiecką marką pieców i urządzeń chłodniczych MIWE.

    Więcej

  • Wzrost VAT na kawę i lody?

    "Dziennik Gazeta Prawna" pisze o rządowych planach podniesienia podatków, w planach między innymi podniesienie VAT-u z 5 do 8% przy sprzedaży kawy, lodów i gotowych posiłków.

    Więcej

  • Lenari – subtelna elegancja

    Lenari – subtelna elegancja

    Lenari to propozycja zupełnie innego konceptu ekspozycji i sprzedaży ciast, pralinek i lodów. Sprawdźmy, czy jest to propozycja dla tych, którzy cenią subtelną elegancję we wnętrzach handlowych.

    Więcej

  • Nowe logo ekologicznej żywności

    Nowe logo ekologicznej żywności

    Od kilku lat na naszym rynku pojawia się coraz więcej tzw. żywności ekologicznej. Sama nazwa nie świadczy o tym, że taki produkt spełnia unijne wymogi. Jak więc upewnić się, co do pochodzenia kupowanej przez nas żywności?

    Więcej

  • Ciasteczkowe rewelacje 2012 według firmy Credin

    Ciasteczkowe rewelacje 2012 według firmy Credin

    Ledwo minęły święta wielkanocne, a rzemieślnicy z całej Polski, ba! nawet z zagranicy, zjechali do Sobótki (woj. dolnośląskie) na II edycję Credi Cookies Sensation (11-12 kwietnia). Jakie propozycje dla półprzemysłowej produkcji cukierniczej tym razem zafundowała firma Credin wspólnie z partnerami biznesowymi?

    Więcej