Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Kołoczyki z ciasta półfrancuskiego

    Kołoczyki z ciasta półfrancuskiego

    17 stycznia Mała Akademia, po raz pierwszy z belgijską firmą Dossche Mills, zorganizowała warsztaty dla śląskich uczniów z ciekawej, choć wymagającej sztuki prowadzenia ciasta półfrancuskiego i produkcji m.in. croissantów. Wczoraj (23 stycznia uczniowie) przygotowali wyroby słodkie, słone, pikantne oraz półgastronomiczne.

    Więcej

  • Polska schmeckt na Grüne Woche

    Polska schmeckt na Grüne Woche

    Od piątku trwają największe na świecie targi producentów i przetwórców żywności. Podczas 77. edycji targów silną reprezentację mają Polacy. Na stoiskach można znaleźć polskie wędliny, wypieki, miody, wyroby mleczarskie oraz słodycze. Hasło ekspozycji to "Polska schmeckt! ("Polska smakuje!"), a jej symbolem jest jabłko.

    Więcej

  • Chleb na celowniku [aktualizacja]

    Chleb na celowniku [aktualizacja]

    W poniedziałek 16.01.2012r. Telewizja Polska wyemitowała kolejny odcinek programu reportersko- interwencyjnego "Celownik". Materiał "Ile chleba w chlebie"? uderzył w naszą branżę.

    Więcej

  • Seminaria Lodziarskie 2012

    Seminaria Lodziarskie 2012

    Najnowsze światowe trendy dla branży lodziarskiej, prezentowane podczas Międzynarodowego Salonu Lodziarstwa, Wyrobów Cukierniczych i Piekarniczych SIGEP, pojawią się też w Polsce.

    Więcej