Promocja Pączkowa Ako

Od dnia 17.01.2012 do 29.02.2012 r. „AKO” S.A. wprowadza promocję na koncentrat ciastkarski „Pączek 10%”.
Od dnia 17.01.2012 do 29.02.2012 r. „AKO” S.A. wprowadza promocję na koncentrat ciastkarski „Pączek 10%”.
Piekarnia w Nepalu - inicjatywa trzech polskich turystów - już niebawem ruszy z produkcją!
17 stycznia Mała Akademia, po raz pierwszy z belgijską firmą Dossche Mills, zorganizowała warsztaty dla śląskich uczniów z ciekawej, choć wymagającej sztuki prowadzenia ciasta półfrancuskiego i produkcji m.in. croissantów. Wczoraj (23 stycznia uczniowie) przygotowali wyroby słodkie, słone, pikantne oraz półgastronomiczne.
Wybierz produkt, który - Twoim zdaniem - najlepiej sprawdza się przy produkcji pączków. Głosować można w kilku kategoriach!
W terminie 9 – 14 marca 2012 w Hamburgu odbędzie się 86. edycja Międzynarodowych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarnictwa i Cukiernictwa INTERNORGA.
Od piątku trwają największe na świecie targi producentów i przetwórców żywności. Podczas 77. edycji targów silną reprezentację mają Polacy. Na stoiskach można znaleźć polskie wędliny, wypieki, miody, wyroby mleczarskie oraz słodycze. Hasło ekspozycji to "Polska schmeckt! ("Polska smakuje!"), a jej symbolem jest jabłko.
W poniedziałek 23 stycznia odbędzie się konkurs zamykający warsztaty z techniki i technologii produkcji ciastek półfrancuskich. Szkolenia zorganizowano w ramach Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego.
MIWE athlet XXL, czyli automatyczny system za - i wyładunku.
W poniedziałek 16.01.2012r. Telewizja Polska wyemitowała kolejny odcinek programu reportersko- interwencyjnego "Celownik". Materiał "Ile chleba w chlebie"? uderzył w naszą branżę.
Najnowsze światowe trendy dla branży lodziarskiej, prezentowane podczas Międzynarodowego Salonu Lodziarstwa, Wyrobów Cukierniczych i Piekarniczych SIGEP, pojawią się też w Polsce.