Mistrz Branży - interaktywny portal dla piekarzy, cukierników, lodziarzy.

Aktualności

  • Piekarnia-cukiernia na parkiecie

    Piekarnia-cukiernia na parkiecie

    Często przedsiębiorcy stają przed dylematem: jak pozyskać kapitał na rozwój swojej działalności? W gąszczu możliwości, jakie daje rynek finansowy, warto wybrać opcję, która wzmocni pozycję piekarni na rynku.

    Więcej

  • Lwówek Śląski dla Nepalu

    Lwówek Śląski dla Nepalu

    Zapraszamy do działu "Receptury", gdzie opublikowaliśmy przepisy przygotowane przez uczniów ZSZ ZPEW w Lwówku Śląskim. Receptury opracowano na podstawie zasad akcji „Twój wypiek w Nepalskiej Piekarni”, która została ogłoszona na naszych łamach.

    Więcej

  • VI edycja Kremówki Papieskiej w Rzeszowie

    VI edycja Kremówki Papieskiej w Rzeszowie

    Już po raz 6. podkarpaccy cukiernicy i piekarze podjęli się niezwykłego wyzwania, czyli przygotowania 92-metrowej „Kremówki Papieskiej”. Ta uroczystość odbyła się tradycyjnie na centralnym rzeszowskim deptaku, przy ulicy 3 Maja w trzecim dniu czerwca.

    Więcej

  • Studia dla piekarza i cukiernika

    Studia dla piekarza i cukiernika

    Radomska Szkoła Wyższa we współpracy z Akademią Piekarską firmy IREKS PROKOPOWICZ Sp. z o.o. ogłasza nabór na I semestr 3,5-letnich studiów niestacjonarnych na kierunku piekarz-cukiernik.

    Więcej

  • Produkujemy więcej cukru

    Produkujemy więcej cukru

    W sezonie 2011/2012 produkcja cukru białego w Polsce wyniosła 1859 tys. t i była o 27% większa niż w sezonie poprzednim oraz o 453 tys. t od kwoty produkcyjnej – wynika z raportu Rynek cukru Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.

    Więcej

  • Skutki nawałnic

    Skutki nawałnic

    Nawałnice i burze niszczyły uprawy na polach, w tunelach foliowych i szklarniach. Żywioł zostawił po sobie ślad również na zabudowaniach gospodarskich.

    Więcej

  • W Stanowicach powstanie fabryka wyrobów piekarniczych

    W Stanowicach powstanie fabryka wyrobów piekarniczych

    W Stanowicach, na terenie oławskiej podstrefy ekonomicznej zainwestuje Bama Europa Sp. z o.o. Inwestor w budowę 7-tysięcznej hali produkcyjnej, w której produkowane będą wyroby piekarnicze do najbardziej znanych restauracji sieciowych, zainwestuje co najmniej 36 milionów złotych oraz zatrudni minimum 40 pracowników.

    Więcej