Cukiernicy i piekarze nieustannie prześcigają się w wymyślaniu coraz to nowych specjałów, o czym można się było przekonać śledząc emocjonującą rywalizację podczas zawodów iba cups. Innowacyjne rozwiązania producentów maszyn piekarniczych są często, na pierwszy rzut oka, mniej spektakularne,
Podobne artykuły
ale służą temu samemu celowi – produkcji coraz lepszych wypieków. Nic więc dziwnego, że również w dziedzinie techniki piekarniczej trwa współzawodnictwo o nagrodę iba Award.
Nagroda ta jest przyznawana co trzy lata na Targach iba przez jury składające się z dziennikarzy i specjalistów w dziedzinie techniki żywieniowej. Spośród 50 zgłoszonych propozycji wyróżniono tylko pięć urządzeń. Jednym z nich jest zwijarka próżniowa CSV firmy FRITSCH. Wykorzystując technikę próżniową ta nowoczesna maszyna układa kęsy ciasta i dzięki temu, niezależnie od struktury ciasta i rodzaju nadzienia, umożliwia precyzyjne zwijanie croissantów, sztangli i innych produktów. System ten jest już z powodzeniem stosowany w wielu dużych zakładach. Inżynierowie firmy FRITSCH cieszą się więc nie tylko z nagrody, lecz przede wszystkim z zadowolenia klientów, którzy z kolei swoim klientom będą mogli oferować coraz smaczniejsze i ładniej wyglądające wypieki.
Bliższych informacji udzielą Państwu pracownicy FRITSCH Polska:
Damian Rochowiak, tel. 501 19 22 90
Eugeniusz Bujlis, tel. 513 12 06 25
Biuro:
tel. 71 326 16 52; tel. kom. 508 38 58 51
sales@fritsch-poland.pl